Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Almanya Başbakanı Deutsche Bank için Endişelenmeye Gerek Yok Dedi

Bankacılık sektöründeki sorunlar devam ederken Almanya Başbakanı Scholz, hiçbir şey için endişelenmeye gerek olmadığını söyledi. İşte detaylar;
Almanya Başbakanı Deutsche Bank için Endişelenmeye Gerek Yok Dedi
YAYINLANMA ZAMANI

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bankacılık krizi, Avrupa’da da kendini hissettirdi. Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın iflasının ardından sektöre yönelik endişeler yükseldi. Almanya’nın önde gelen bankalarından biri olan Deutsche Bank’ın hisselerinde meydana gelen sert düşüş soru işaretlerini artırdı.

Söz konusu gelişmelere rağmen Almanya Başbakanı Olaf Scholz Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde konuşarak Avrupa bankacılık sisteminin istikrarlı seyrettiğini belirtti. Scholz, küresel piyasalardaki son gelişmeleri ve Avrupa’daki durumu değerlendirdiklerini ifade etti.

AB’de bankaların katı denetime tabi olduğunu, güçlü sermaye kaynaklarına sahip olduğunu dile getirdi.

Scholz, bir gazetecinin Almanya’nın en büyük Pazar payına sahip bankası Deutsche Bank için kurtarma paketi uygulayıp uygulamayacağına yönelik sorusuna “Hiçbir şey için endişelenmeye gerek yok.” ifadelerini kullandı.

Deutsche Bank’ın hisseleri son 5 ayın en düşük seviyesini görürken Commerzbank’ın hisselerinde de yüzde 5’lik bir kayıp görüldü.

GCM Yatırım Banner

Küresel piyasalarda büyük bir endişe kendini gösterirken yetkililer iyimser açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Credit Suisse’nin UBS’ye devri, bankacılık sektörüne yönelik kaygılara çare olmadı. ABD’de başlayan krizin Avrupa’ya yayılacağı korkusu, piyasalarda ciddi şekilde hissediliyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.