Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ALARK Yeni Şirket Kurdu! VAKBN ve HALKB’den Temettü Kararı

Borsa İstanbul’da işlem gören Alarko Holding yeni şirket kurdu. Halkbank ve Vakıfbank temettü kararlarını açıkladı. İşte detaylar;
ALARK Yeni Şirket Kurdu! VAKBN ve HALKB’den Temettü Kararı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Alarko Holding A.Ş (ALARK), Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yeni şirket kurulumuna yönelik açıklama yaparak yatırımcıları bilgilendirdi. Şirket, bağlı ortaklığı olan Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından 400 milyon TL sermayeli bir anonim şirket kurulmasına karar verdiğini daha önceden duyurmuştu.

Sizce ALARK Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Yeni şirketin yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak organik ve organomineral gübre üretim tesislerinin kurulması, işletilmesi, gübre üretimi, tedariki ve pazarlaması amaçlarıyla gübre sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulduğu aktarıldı.

Duyuruda söz konusu şirketin “Alarko Gübre Fabrikaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” unvanıyla kurulduğu ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildiği açıklandı.

ALARK, günlük yüzde 1,3 artışla 80,7 TL’ye yükseldi. Hisse haftalık yüzde 7, aylık yüzde 14,7, yıllık yüzde 157,3 artış gösterdi.

Halkbank ve Vakıfbank’tan Temettü Kararı

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O (VAKBN), kar payı dağıtımı yapmayacağını duyurdu.

Türkiye Halk Bankası (HALKB) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) ilgili düzenlemelerinin dikkate alınarak Yönetim Kurulu Toplantısı ile kar dağıtımı yapılmamasına karar verildiğini paylaştı.

HALKB, haftanın son işlem gününü yüzde 0,3 artışla 13 TL’den, VAKBN ize yüzde 0,4 yükselişle 10,4 TL’den tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.