Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ağbaba: Son 5 Yılda 44 İlin Nüfusundan Fazla Esnaf İflas Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, son 5 yılda iflas eden esnaf sayısının 44 ilin nüfusunu geride bıraktığını söyledi. Detaylar haberde...
Ağbaba: Son 5 Yılda 44 İlin Nüfusundan Fazla Esnaf İflas Etti
HABER GİRİŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, artan toplu esnaf iflaslarıyla ilgili konuşarak son 5 yılın verilerini açıkladı. Ağbaba, başkanlık sisteminden beri 583 bin 314 esnafın iflas ettiğini söyledi.

Ağbaba, 5 yıllık toplam iflas nüfusu 583 binin altında alan 44 ilin nüfusundan daha fazla olduğunu kaydetti. Ayrıca yılın ilk üç ayında meslekten ve sicilden terkinini yaparak iflas eden esnaf sayısının en az 35 bin 774 olduğunu söyledi.

Yılın ilk üç ayında iflas eden esnafların sayısının son 4 yılın rekorunu kırdığını kaydetti. 2023’ün ilk üç ayında meslekten terkinini yapan esnaf sayısının 7 bin 67 olurken, sicilden terkinini yapan esnaf sayısının 28 bin 707 olduğunu bildirdi.

Türkiye son 5 yılda tarihin en büyük ekonomik krizin yaşandığını, küçük esnafın bu krizden payını almış olduğunu kaydetti.

Ağbaba, 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra esnafların nefes alabilmesi için, ekmek teknelerini kaybetmemeleri için ilk olarak bankalara ve kredi kefalet kooperatiflerine olan borçlarının faizlerinin silineceğini ifade etti. Ayrıca işyeri kira ödemelerinde stopaj oranını sıfırlayacaklarını söyledi.

GCM Yatırım Banner

Bu gelişmelerin öncesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Şubat ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı. Şubat ayında kurulan şirket sayısı yıllık bazda yüzde 3,8 azaldı ve kapanan şirket sayısı ise yüzde 52,4 arttı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.