Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD’den Borç Limiti Konusunda Olumlu Sinyal Geldi

Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ABD’de borç limiti konusu gündemde. Limitin artırılması için görüşmeler devam ediyor. McCarthy’den açıklama geldi.
ABD’den Borç Limiti Konusunda Olumlu Sinyal Geldi
HABER GİRİŞ

Amerika Birleşik Devletleri’nde borç limitine yönelik telaş devam ediyor. Federal hükümet temerrüde yol açabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaştı. Bu çerçevede ABD’nin alabileceği borçların üst sınırıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, borç limitiyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

McCarthy, görüşmelerin bir hafta öncesine göre çok daha olumlu bir konumda olduğunu, borç limiti konusunun profesyonel anlamda ele alındığını söyledi.

ABD’nin tarihi bir temerrüde düşmesini önlemek için ABD Başkanı Joe Biden’ın müzakereciler tarafından uzlaşılan anlaşmayı oylayacağını ifade etti.

Temsilciler Başkanı, anlaşmanın bu hafta sonu gerçekleşebileceğini, müzakerecilerin harcama kesintilerinin miktarını ve borç tavanı artışının boyutunu istişare ettiğini vurguladı.

ABD Hazine Bakanı Jennet Yellen, geçtiğimiz günlerde McCarthy’e yazdığı mektupta borç limitinin 1 Haziran tarihine kadar artırılmaması veya askıya alınmaması halinde ABD’nin nakit sıkıntısı çekebileceğini söylemişti.

17 Mayıs’ta konuyla ilgili görüşlerini bildiren Biden ise ABD’nin temerrüde düşmeden anlaşmaya varılacağından emin olduğunu dile getirmişti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın