Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD’de konut güveni Ağustos’ta sert düştü

ABD’de konut müteahhitlerinin güven endeksi ağustosta 25’e gerileyerek 33 olan beklentinin altında kaldı.
ABD’de konut güveni Ağustos’ta sert düştü
HABER GİRİŞ

NAHB/Wells Fargo Konut Piyasası Endeksi, Ağustos 2026’da 25 seviyesine geriledi. Endeks, Temmuz ayında 34 seviyesindeyken piyasa beklentisi 33’tü.

Yeni müstakil konut satışlarına ilişkin mevcut koşullar endeksi 2 puan artarak 39’a, önümüzdeki altı aya ilişkin satış beklentisi ise 43 seviyesinde kaldı. Ancak genel güven endeksindeki düşüş, konut piyasasında zayıf görünümün sürdüğüne işaret etti.

Fiyatlama tarafında, Ağustos ayında müteahhitlerin yüzde 35’i konut fiyatlarını düşürmek zorunda kaldı. Bu oran Temmuz’daki yüzde 37’ye göre gerilerken, fiyat indirimi uygulayan şirketlerde ortalama indirim yüzde 6 oldu.

NAHB’ye göre endekste 50’nin altındaki seviyeler, müteahhitlerin çoğunluğunun piyasa koşullarını olumlu değerlendirmediğine işaret ediyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.