Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD İddiası: Rusya Kuzey Kore’den Roket ve Top Mermisi Alıyor

Amerikan istihbaratına dayandırılan bilgiye göre Rusya’nın Kuzey Kore’den bazı silahları aldığı iddia ediliyor. Ayrıntılar haberimizde...
ABD İddiası: Rusya Kuzey Kore’den Roket ve Top Mermisi Alıyor
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Amerikan istihbaratı, Rusya hakkında önemli bir iddiada bulundu. New York Times, Rusya’nın Kuzey Kore’den top mermisi ve roket satın aldığını yazdı. Elde edilen bilgilere göre Kuzey Kore, Rusya’ya milyonlarca roket ve top mermisi tedarik edecek. Rusya, daha önce İran yapımı drone alarak, Ukrayna savaşında bu ülkenin de desteğinden faydalanmıştı.

ABD hükümet yetkilileri, Rusya’nın İran ve Kuzey Kore gibi ülkelere yönelmesinin, ABD ve Avrupa tarafından uygulanan yaptırımların Rus ordusunun malzeme temin etme konusuna zarar verdiğinin bir ispatı olduğunu bildirdi.

Satın alma işlemlerinin zamanlaması ve ne kadar olacağına dair kesin bir bilgi elde edilmezken, Rusya’nın ileride ek Kuzey Kore ekipmanı satın almaya çalışacağı düşünülüyor.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nde Rusya ekibine liderlik eden Mason Clark, Kremlin’in Kuzey Kore’den söz konusu ekipmanların satın alınması konusunda alarma geçmesi gerektiğini söyledi.

Rusya’ya Yönelik Yaptırımlar Hala Yeterli Değil

Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle aylardır yaptırım bombardımanında olan Rusya, henüz tam anlamıyla zarar görmüş değil. Nitekim Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de Batı’nın Rusya üzerindeki baskıları daha da artırması gerektiğini düşünüyor.

Her ne kadar Rusya zarar görmüş gibi görünse de enerji sektöründe yaşanan gelişmeler fiyatların yükselmesini, bu da Moskova hükümetinin hazinesinin dolmasını sağladı.

Bu sayede Rus bankalarının ve oligarkların küresel finans sisteminden dışlanması, ithalat ve ihracatına kısıtlamalar getirilmesi gibi sayısız yaptırımın verdiği zararın etkisi hafiflemiş oldu.

Diğer yandan Amerikalı yetkililer bugüne kadar yapılan kısıtlamaların ve ekonomik eylemlerin, Rusya’nın ordusunu yenileme kabiliyetine zarar verdiği konusunda hemfikir.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.