Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD Enflasyonu Sonrası Altın Fiyatlarında Düşüş! Son Durum Ne?

Küresel piyasaların yakından takip ettiği ABD Aralık ayı enflasyon rakamları açıklanırken veriler beklentiyi aştı. Altın fiyatlarının tepkisi ne oldu? Detaylar;
ABD Enflasyonu Sonrası Altın Fiyatlarında Düşüş! Son Durum Ne?
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Küresel piyasaların bu hafta yakından takip ettiği başlıca verilerden biri olan ABD Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Dünyanın en büyük ekonomisinde 2023 yılının son ayının enflasyonu yıllık bazda yüzde 3,4 olarak gerçekleşip beklentileri aşarken altın fiyatlarında anlık olarak sert düşüş gözlemlendi.

Yüzde 3,2 seviyesinde geleceği öngörülen enflasyonun beklentileri aşmasıyla altının ons fiyatı 2038 dolar seviyesinden 2025 dolar seviyesine kadar geri çekilme yaşadı.

Sonrasında biraz toparlanan fiyat, haber yazımı itibarıyla 2030 dolar civarında seyrediyor.

Altın Fiyatlarında Son Durum
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

Benzer şekilde geri çekilme yaşayan gram altın 1958 TL, çeyrek altın ise 3200 TL civarında seyrediyor.

Dünkü işlemlerde sert hareketler gerçekleştiren kıymetli maden piyasası, bir düşüp bir yükselirken dolar endeksindeki düşüşün etkisiyle güne yükselişle başlamıştı.

GCM Yatırım Banner

Uzmanların büyük çoğunluğu 2024 yılı içinde FED’in faiz indirimi yapacağı beklentisiyle altının iyi bir yatırım aracı olabileceğini belirtiyor.

Öte yandan ABD’de aylık bazdaki enflasyon artışı, ekonomistlerin yüzde 0,2 beklentisine karşılık yüzde 0,3 seviyesinde gerçekleşti. Değişken gıda ve enerji fiyatları dışında çekirdek enflasyon sırasıyla yüzde 0,3 ve yüzde 3,8 olan tahminlere kıyasla ay için yüzde 0,3 ve bir yıl öncesine göre yüzde 3,9 artış gösterdi.

Enflasyon raporu, ABD Merkez Bankası’nın 31 Ocak tarihinde gerçekleştireceği faiz toplantısı için önem taşıyor. FED’in bu toplantıda faiz oranlarını sabit bırakması bekleniyor.

Dünya genelinde merkez bankalarının enflasyonla mücadelede sona yaklaştığına yönelik öngörüler bir süredir varlık fiyatları üzerinde etkili olsa da, geçen hafta Avrupa’da yayımlanan veriler enflasyon endişelerinin tekrar güç kazanmasına neden olmuştu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.