
Endeks, Şubat ve Ağustos 2025 arasındaki altı ayda yüzde 2,8 düştü. Bu düşüş, bir önceki altı aylık dönemdeki (Ağustos 2024 – Şubat 2025) yüzde 0,9’luk daralmadan daha hızlıydı.
The Conference Board İş Döngüsü Göstergeleri Kıdemli Müdürü Justyna Zabinska-La Monica, şöyle konuştu:
“ABD endeksi, Ağustos ayında Nisan 2025’ten bu yana en büyük aylık düşüşünü kaydetti ve bu da ileride daha fazla olumsuz rüzgarın habercisi oldu. Bileşenleri arasında, yalnızca hisse senedi fiyatları ve öncü kredi endeksi, Ağustos ayında ve son altı ayda öncü endeksi destekledi. Bu arada, getiri farkının katkısı Nisan ayından bu yana ilk kez hafifçe negatife döndü.”
Genel olarak öncü endeks, ekonomik faaliyetin yavaşlamaya devam edeceğini gösterdi.
Bu yavaşlamanın en büyük etkenlerinden biri, 2025’in ilk yarısında büyümeyi yavaşlatan ve bu yılın ikinci yarısında ve 2026’nın ilk yarısında GSYİH büyümesini yavaşlatmaya devam edecek olan yüksek tarifeler oldu.
Conference Board, şu anda bir durgunluk öngörmese de GSYİH’nin 2025’te yalnızca yüzde 1,6 oranında büyümesini bekliyor. Bu, 2024’teki %2,8’lik büyümeye kıyasla önemli bir yavaşlama anlamına geliyor.