Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD-Çin Anlaşmazlığı, İkinci Bir Soğuk Savaş’ın İlk Aşamalarında

Düşünce kuruluşu üyesi Niall Ferguson; ABD-Çin ticaret anlaşmazlığının halihazırda ikinci bir Soğuk Savaş’ın erken aşamalarında olduğunu söyledi. İşte detaylar;
ABD-Çin Anlaşmazlığı, İkinci Bir Soğuk Savaş’ın İlk Aşamalarında
HABER GİRİŞ

Stanford Üniversitesi’ne bağlı Hoover Enstitüsü’nün kıdemli üyelerinden Niall Ferguson; ABD-Çin ticaret anlaşmazlığının halihazırda ikinci bir Soğuk Savaş’ın erken aşamalarında olduğunu söyledi.

Bugün İtalya’daki Ambrosetti Forumu’nda CNBC’ye verdiği demeçte dikkat çekici açıklamalarda bulunan Ferguson, Başkan Donald Trump’ın şu anda uzun süredir devam eden ticaret anlaşmazlığını ortadan kaldırarak ABD-Çin ilişkilerinde kalıcı hasarı önleyemediği bir durumda olduğunu bildirdi.

Washington ve Pekin arasındaki uzun süredir devam eden ticaret çatışmasının sadece ticaretle ilgili olmadığının da üzerini çizdi.

Niall Ferguson Anlaşmazlık Ticaret İlgili Değil Çatışmanın bunun yerine teknolojik ve jeopolitik konularla ilgili çok yönlü bir anlaşmazlık haline geldiğini aktardı. “İyi haber şu ki Güney Çin Denizi’ne veya başka bir yere sıcak bir savaş için çıkacaklarını sanmıyorum ama onların Soğuk Savaş’ta olduklarını düşünüyorum. Ve Başkan Trump’ın şu anda ya da gelecek yılın seçimleri arasında bir noktada niyet edecek olsa da tartışmayı sonlandırma gücü olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

Trump için sorunu, bu Soğuk Savaş’ı bir ticaret savaşıyla başlatmış olmak olarak tanımlayan Ferguson, olay başka alanlara tırmandığı için onun istediği zaman tartışmayı kapatamayacağını öngördü.

Niall Ferguson Trump Ticaret Savaşını Bitirecek Konumda Değil Söz konusu bir soğuk savaş olduğunda akıllara George Soros’un da benzer bir yorumda bulunduğu geldi. Ünlü milyarder George Soros, bu yılın başındaki Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında soğuk savaş olduğunu söylemiş ancak sıcak savaş konusunda Ferguson’la benzer şekilde konuşmamıştı.

Önde gelen milyarder, ABD ile Çin arasındaki soğuk savaşın sıcak savaşa dönüşebileceğini öne sürmüş, Trump’ın Çin’e karşı yanlış politika izlediğini savunmuştu. “Ne yazık ki Başkan Trump farklı bir rotayı takip ediyor gibi görünüyor. O, ABD müttefiklerine yönelik saldırılarını yenilerken Çin’e imtiyazlar verip zafer ilan ediyor.” ifadeleriyle görüş bildirmişti.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.