Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2024 için Vergi Affı Yüksek Sesle Konuşuluyor

Bakan Şimşek, vergide istisna tanınmaması için güçlü mesajlar verse de sayısı yükselen borçluların durumu vergi affının gelme ihtimalini güçlendirdi.
2024  için Vergi Affı Yüksek Sesle Konuşuluyor
HABER GİRİŞ

Türkiye’de 2024’ün ana gündem maddesi vergi olurken, her yıl olduğu gibi bu yıl da vergi affının gelip gelmeyeceği soru işareti yarattı. Çünkü ekonominin başındaki isim olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi gelirinden vazgeçmeme ve vergide tabana yayılım çıkışları bu yıl vergide istisna tanınmayacağı beklentilerini yükseltti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun ise dikkat çeken bir çıkışta bulunarak, bu yılın ikinci yarısında vergi borçları için ‘af’ beklediğini ifade etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Erdursun, “2024’ün ikinci döneminde tekrar yapılandırma yasası çıkar diye düşünüyorum” diyerek, vergi borçlarında affın güçlü bir ihtimal olduğunu ileri sürdü.

Geçen Yıl Tarihin En Büyük Yapılandırma Paketi Gelmişti

Geçen yıl seçim döneminde, “cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi” sloganıyla getirilen vergi affını hatırlatan Erdursun, “31.12.2022 tarihine kadar vergi ve sigorta prim borçları için yapılandırma ( halk dilinde af ancak bu bir af değildir, verginin aslı silinmez, gecikme faizinin bir kısmı silinir, borç taksitlere bölünür) gelmişti” dedi.

Bu sene vergide gecikme faizinin aylık yüzde 3,5 oranına çıktığını ve 2024 için de benzeri bir yapılandırma ihtiyacı doğacağını belirterek, “Vergisini düzenli ödeyemeyenlerin borçları kar topu gibi büyümeye devam ediyor” dedi.

GCM Yatırım Banner

Bankacılık sektörüne düşen borçlu kayıtlarının da biriktiğine dikkat çeken Erdursun, vatandaşların banka hesaplarının bloke edildiğini ve varlıklarına haciz geldiğini söyledi.

SGK Uzmanı, “Geçmiş yıllara göre işyeri kapanışı sayısı daha yüksek oranda artmaya devam ediyor. Yeni açılan işletme sayısı oranı geçmiş yıllara göre düşüyor. Ticaret yapmak, işletmenin sürdürülebilirliğini sağlamak zorlaşıyor” dedi.

Hal böyle olduğundan darboğazda kalan ve borçlarını ödeyemediği için daha çok çıkmaza giren milyonların vergi affını gündeme getirmesinin muhtemel göründüğünü çünkü bu sistemin sürdürülebilir olmadığını kaydetti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.