Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2024 Hedefini Büyüten Borsanın Metal Şirketi Rekor Kırdı!

BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş., KAP'a yapılan bildirimde üretim rekoru hakkında yatırımcısına açıklamada bulundu. Detaylar haberin devamında;
2024 Hedefini Büyüten Borsanın Metal Şirketi Rekor Kırdı!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye’nin öncü tel üreticisi şirketlerinden biri olan BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş., 10 Haziran 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde üretim rekoru hakkında açıklamada bulundu.

Borsa İstanbul’da BMSTL koduyla işlem gören şirketin bildiriminde, Dilovası’ndaki üretim tesisinde gerçekleştirilen üretime ilişkin detaylara yer verildi.

Açıklamada, şirketin Dilovası’ndaki üretim tesisinde 2024 yılı Mayıs ayında 721 ton Zn-Al kaplı çelik tel üretimi gerçekleştirildiği ve 2024 yılı Mart ayındaki 663 tonluk üretim rekorun aşılarak, aylık üretim rekorunun yenilendiği bilgisi verildi.

2024 yılı Mayıs ayına ait Zn-Al kaplı çelik tel üretim tonajının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 282‘lik bir artış gösterdiği ifade edildi.

Ayrıca, son 3 yıldaki 5 aylık toplam üretimlere bakıldığında, 2024 yılı ilk 5 aylık Zn-Al kaplı çelik tel üretiminin, ortalamanın yüzde 80 üzerine çıktığı belirtildi.

GCM Yatırım Banner

BMSTL Hisseleri Haftaya Nasıl Başladı?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 10 Haziran Pazartesi gününü yüzde 1,39 değer kaybıyla 9.997,91 puandan tamamlarken, BMSTL hisseleri endeksle ters yönde hareket etti ve yükseliş gösterdi.

Yıllık zirvesi 44,42 TL olan hisselerin değeri, günlük yüzde 2,9‘luk yükselişle 38 TL seviyesine çıkış gösterdi.

BMSTL Hisseleri Günü Yükselişle Tamamladı
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

BMS Birleşik Metal hisseleri, haftalık, aylık ve yıllık bazda ise yatırımcısına güncel olarak sırasıyla yüzde 3,1, yüzde 17,8 ve yüzde 33,6 oranlarında getiri sağlamış görünüyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın