Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2023 Yılının En Beğenilen Hisseleri Belli Oldu

25 aracı kurumun model portföyünden derlenen bilgilere göre bu yılın en çok tercih edilen şirketleri listelendi.
2023 Yılının En Beğenilen Hisseleri Belli Oldu
HABER GİRİŞ

Yatırımcıların hisse senedi seçimi yaparken en çok takip ettiği konulardan birisi aracı kurumların model portföyleridir. Hissenin ve piyasanın durumuna göre belirli dönemlerde güncellenen model portföyler yatırımcının işini kolaylaştırma aşamasında önemli verilerdir.

Örneğin GCM Yatırım’ın güncel model portföyüne bakacak olursak listede; Şişecam (SISE), Akbank (AKBNK), Garanti Bankası (GARAN), Türk Hava Yolları (THYAO), Bantaş Bandırma (BNTAS), Tüpraş (TUPRS), Turkcell (TCELL), Bursa Çimento (BUCIM) ve Emlak Konut GYO (EKGYO) gibi şirketlerin yer aldığını görüyoruz.

Aşağıdaki tabloda ise bu hisseler için belirlenen hedef fiyatları, getiri potansiyeli oranları olmak üzere diğer önemli değerleri görmekteyiz.

GCM Yatırım Model Portföy
Kaynak: GCM Yatırım

25 kurumun model portföyüne göre bu yıl en beğenilen ve listeye en çok giren şirketler Turkcell, BİM, Yapı Kredi Bankası, Coca-Cola İçecek ve THY oldu.

Turkcell (TCELL), 25 model portföyün 15’inde, Bim Marketler (BIMAS) 13 tanesinde, Yapı Kredi Bankası 12 tanesinde, Coca Cola içecek 11 tanesinde ve Türk Hava Yolları 10 tanesinde yer aldı.

GCM Yatırım Banner

Sabancı Holding ve TAV Havalimanları 2023 yılında 9 kurumun model portföyünde yer aldı. Kardemir D, Migros, Şişe Cam ve Tüpraş ise 8 listede yer alan en çok beğenilenler arasında yer buldu.

Listenin başındaki isim olan Turkcell için belirlenen hedef fiyat ortalaması 82,04 TL olarak gerçekleşti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.