Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2023 ve Sonrası için Sahip Olunacak En Popüler 5 Altcoin

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto varlıklar en iyi bilinen yatırım fırsatları olsa da analistler bazı altcoinlerin uzun vadeli sepetlerde olmasını öneriyor. Detaylar...
2023 ve Sonrası için Sahip Olunacak En Popüler 5 Altcoin
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Kripto piyasası 2022 yılı içinde çok fazla darbe almış olsa da yatırımcılar 2023 ve sonrası için boğa piyasasının geri döneceğine inanıyor. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dışında tüm zamanların en yüksek seviyelerinden çok geride kalan pek çok kripto para biriminin önümüzdeki dönemler için ciddi yükseliş potansiyeli barındırdığı düşünülüyor.

Analistler, piyasanın önde gelen iki kripto para biriminin yanı sıra portföylere en iyi altcoinleri eklemenin genellikle üstün getiri elde etme fırsatı sunacağını belirtiyor.

Ayrıca, portföylerin birden fazla altcoin ile çeşitlendirilmesinin risk şansını azaltacağının ve yatırımcılara bir sonraki boğa koşusunda kârlı getirilere erişim sağlayacağının altı çiziliyor.

İşte T. Education analistlerin 2023 ve sonrası için sahip olunmasında fayda olduğunu düşündüğü altcoinler:

Solana (SOL)

Başlangıcından bu yana eşi benzeri görülmemiş getiriler sağlayan Solana, 2023’te sahip olunması gereken en popüler altcoinler listesinin başlarında yer alıyor. Düşük işlem ücretleri ve inanılmaz hızıyla kazançlı ödeme endüstrisini alt üst etmeyi hedefliyor. Bunu sağlamak için Solana, blok verilerinde zaman damgalarına olan ihtiyacı ortadan kaldıran ve depolama alanını boşaltarak verimi artıran, Geçmiş Kanıtı (Proof of History, PoH) olarak bilinen benzersiz bir algoritma kullanır.

GCM Yatırım Banner

Kripto varlık, 2022’nin ilk yarısında Solana Pay’in piyasaya sürülmesiyle ilgi odağı oldu. Tüketiciler artık satıcılarla ödeme yapmak ve anında ödeme almak için telefonlarını ve bir QR kodunu kolayca kullanabilirler. Ekip ayrıca, doğrudan Solana ekosistemine bağlanan yerleşik kripto cüzdanlara sahip akıllı telefonların piyasaya sürülmesini ayrıntılarıyla anlatan ürün yol haritasını da duyurdu. Ek olarak, merkezi olmayan uygulamalardan oluşan bir mağaza da yapım aşamasındadır.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

Kısa bir süre önce kripto meraklıları, Solana’nın Alphabet ile Google Cloud’un dahil olduğu yeni ortaklığına tanıklık ettiler. İş birliği, Web 3.0 desteğini hızlandırmak içindi. Zamanla, bu olumlu gelişmeler ve sürümler, benimseme arttıkça daha yüksek bir fiyatı destekleyebilir ve SOL’u satın alınacak en iyi altcoinlerden biri haline getirebilir.

Decentraland (MANA)

Kullanıcıların arsa satın alabildiği, gayrimenkul projeleri inşa edebildiği ve NFT pazarında her projeyi satabildiği bir metaverse platformu, birçok yatırımcının dikkatini çekti. Sonuç olarak Decentraland, bazı büyük dijital emlak alım satımlarıyla en popüler altcoinlerden biri olarak ilgi odağı oldu.

Kripto varlık, Metaverse Moda Haftası veya MVFW ile yine yatırımcıların ve ünlülerin dikkatini çekti. Giyilebilir cihazları platformdaki sanal podyumlarda sergileyen dört günlük dijital moda etkinliği, Decentraland tarafından tanıtılan yenilikçi bir konseptti. Gabbana’dan Dolce’ye moda sektörünün büyük isimleri, bu sanal deneyimde yeni tüketicilerle etkileşim kurmak için ağı kullandı.

Decentraland ekosisteminde gerçekleştirilen her işlem, yerel tokenı MANA kullanılarak gerçekleştirilir. Doğal olarak, MANA’nın 2023 ve sonrası için sahip olunabilecek en iyi altcoinlerden biri olduğunu söylemeye gerek yok!

Cosmos (ATOM)

Cosmos’un temel odak noktası, blockchain teknolojisinin üç önemli sorununu, ölçeklenebilirliği, kullanılabilirliği ve birlikte çalışabilirliği çözen bir ekosistem yaratmaktır. Sonuç olarak, Cosmos ağına genellikle blok zinciri sürüm 3.0 denir. Farklı blok zincirlerini birbirine bağlayarak ve işlemleri daha hızlı, daha ucuz ve daha pratik hale getirerek birlikte çalışabilirliği kolaylaştırmaya çalışır.

ATOM, Eylül 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 44.70 dolara ulaştığı için birçok yatırımcının dikkatini çekti. Yükseliş hissiyatı için önemli bir katalizör, Cosmos ağının diğer blockchain ağlarıyla sahip olduğu ortaklıklar yelpazesidir. Cosmos’un blok zincirleri ile Polkadot ve Astar/Shiden Ağı arasındaki köprü, bahsetmeye değer isimlerden bazıları.

Ağ ayrıca, Nisan 2022’de aktif hale gelen Theta olarak bilinen büyük bir protokol yükseltmesine de sahipti. Birden fazla blockchain ağı arasındaki birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi amaçlıyordu. Kripto meraklıları şimdi hevesle, yakında aşamalı olarak piyasaya sürülecek olan Rho güncellemesinin tamamlanmasını bekliyor.

Cardano (ADA)

Cardano, bugün piyasadaki en aktif ve en hızlı büyüyen altcoinlerden biridir. Cardano blok zinciri sürekli olarak gelişiyor ve birden çok yükseltme ile daha iyi hale geliyor. Cardano, 2021’de Alonzo ile akıllı sözleşme yeteneklerini elde etti ve 2022’de Vasil hard fork ile ağ ölçeklenebilirliğini ve performansını iyileştirdi.

Şu anda ADA meraklıları, 2023’ün başlarında hazır olacak olan yeni itibari para destekli stablecoinin lansmanını heyecanla bekliyor. Bu, Cardano’nun DeFi dünyasının kilidini açmasına yardımcı olacak. Platform, potansiyel kullanım durumlarıyla birlikte DeFi dostu hale geldiğinde, ADA’nın 2023 ve sonrasında en sıcak altcoinlerden biri olması kaçınılmaz.

Polygon (MATIC)

Polygon, DeFi sektöründeki en iyi ölçeklendirme çözümü protokollerinden biri olarak yerini konumlandırdı. Kriptonun düşük gas ücretleri ve ağ ölçeklenebilirliği, onu NFT işlemi için ideal bir seçim haline getirdi.

Kripto çöküşünün ardından MATIC, Polygon’un platformu aracılığıyla NFT’leri basmak ve satmak için Instagram ile güç birliğini duyurmasıyla rallisini yeniden kazandı. Instagram kullanıcıları yakında Polygon’da NFT’ler oluşturup satabilecekler. Meta ayrıca, içerik oluşturucuların Polygon tabanlı NFT’ler tasarlamasına ve başlatmasına olanak tanıyan uçtan uca bir araç seti yayınlamayı planlıyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.