Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Mercedes EQC 400 En Yakın Rakibi Audi E-Tron’dan 10 Bin Dolar Ucuza Satılacak!

Mercedes-Benz, ilk elektriklisi EQC SUV'un satış fiyatını açıkladı ve aynı mantıktaki yakın rakibi Audi'den daha avantajlı duruyor.
Mercedes EQC 400 En Yakın Rakibi Audi E-Tron’dan 10 Bin Dolar Ucuza Satılacak!
HABER GİRİŞ

Bu senenin en çok beklenen araçlarından Mercedes-Benz’in ilk tamamı elektrikli aracı EQC 400, şaşırtıcı fiyat aralığıyla müşterilerini Audi’ye kaptırmayacak. 2018 Eylül ayındaki tanıtımından ardından 8 ay sonra satışlarına başlanan EQC’den herkes çok umutlu. EV 4X4, teknoloji alt yapısı ve besleniş şekliyle orta segment SUV klasmanında elektrikli yapısıyla kesinlikle başarı sağlayacak.

Almanların kapışma sahnelerinden bir kesit olacak Audi E-Tron Vs. Mercedes EQC, bu sefer fiyat aralıklarıyla birbirlerine meydan okumaya hazırlanıyorlar. Şimdi sizlere satışlarına başlanan EQC 400’ün fiyat ve paket ücretlerini verelim.

EQC 400 4Matic’in Almanya’da vergiler dahil satış fiyatı 79.801 dolar.

9.645 dolar daha pahalı olan E-Tron’u Audi, 85.450 dolara satmakta. EQC 400 4Matic’in söylediğimiz fiyatının içerisinde; 10.25 inç çift ekranlı MBUX bilgi-eğlence donanımı, ses kontrol ve navigasyon standart halinde geliyor.

Standart donanım paketinin üzerine 2.572 dolar Sürüş Yardım Paketi, 1.799 dolar AMG dış ve 1.083 dolar karşılığında da AMG Line iç donanımı alabiliyorsunuz. Ancak New York lansmanındaki EQC Serisi, Edition olarak geçiyor ve bir dizi ekstra vites ve donanım sahilinde 95.082 dolara satılıyor.

GCM Yatırım Banner
Satışına başlanan EQC 400 4Matic gücüyle ilk müşterilerini kendine bağlayacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Elektrikli SUV model 80 kWh büyüklüğünde lityum-iyon pillerle çalışıyor. 408 ps ve 760 nm tork üreten motorlar, 5.1 saniye içerisinde 0-100 km kalkışını tamamlatıyor. Gidebileceği son hız mı bilemiyoruz ancak maksimum sürat değeri 180 km/h olarak yazılmış.

Bataryaların büyük değerli oluşuyla EQC 400 tek şarjla 445-471 km arasında menzille hareket edebilecek. Mercedes-Benz Otomobil Üretimi ve Tedarik Zinciri, Markus Schafer Yönetim Kurulu Üyesi, “Bremen’deki personel, çok çeşitli tahrik tiplerine sahip araçların üretiminde uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir. Bu teknikte elektrik çağında da inşa ediyoruz. Mercedes-Benz EQC’nin üretime başlamasıyla, bugünün geleceğinin elektrikli hareketliliği için anahtarı çeviriyoruz.” dedi.

EQC’ler Almanya üretiminden sonra Çin’e de geçiyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Açıklamalarından da anlayacağımız üzere EQC’ler Bremen fabrikasında Merecedes C Sedan-Wagon ve GLC SUV-Coupe platformunda yan yana imal edilecek. Diğer bir haberde Pekin-Benz Otomotiv ortak girişimiyle Çin’de EQC üretimi başlayacak. Gelecekte çıkacak EQ serilerinin üretim tesisleri Almanya Rastatt-Sindelfingen, Fransa Hambacj ve ABD Tuscaloosa fabrikasında gerçekleştirilecek.

Diğer taraftan, Almanya’nın Dresden yakınlarındaki Kamenz’de Daimler iştiraki Accumotive tarafından üretilen piller, küresel pil üretiminde 1 milyar Euro’luk (1,12 milyar dolarlık) bir yatırımın ardından Stuttgart’ta üretilecek. Aynı zamanda da Sindelfingen-Almanya, Jawor, Polonya, Pekin, Çin, Bangkok, Tayland ve Tuscaloosa, ABD için de ayrı imalat noktalarına girişilecek.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.