Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Mercedes’in İlk Tamamı Elektrikli 4×4 SUV’u “EQC 400 4Matic” Sahnelerde!

Mercedes yine yaptı yapacağını! İşte tamamen elektrikli motorla üretilen SUV'u EQC 400 4Matic tüm özellikleriyle karşınızda...
Mercedes’in İlk Tamamı Elektrikli 4×4 SUV’u “EQC 400 4Matic” Sahnelerde!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Mercedes’in 2 yıl öncesindeki başlattığı full elektrikli Generation EQ SUV projesi bugün tümüyle hayata geçirildi. Evrenin elektriğe geçeceğinin haberini o  zamanlardan veren Alman marka önümüzdeki 5 yıl içerisinde pazarın büyük kısmına hakim olmak istiyor. EQC, adından da belli olduğu gibi orta boyutlu bir 4×4 araç oldu ve Mercedes’in C Sınıfı’nı temsil ediyor.

Mevcut modellerinin başlarına yalnızca “EQ” ibaresi getirilerek sınıf araçlarının EV SUV’ları üretilecek. İlk önce prototiplerinden görüntüler almıştık. Sonrasında Mercedes, EQC’nin ön hatlarından detaylar göndermişti. En son da kokpitinin belirli kısımlarını göstererek lansman gününe hazırlanmıştı. İsveç/Stockholm‘de tanıtılan yeni elektrikli 4×4 hakkında neler denilmiş ona bakalım.

Mercedes’in Yeni ve İlk EV SUV’u EQC Güzel Duruşlar Sergiliyor!

Mercedes'in Yeni ve İlk EV SUV'u EQC Güzel Duruşlar Sergiliyor!İşin aslı, 2 yıl önce gösterilen  konsept ve dijital çizimlerinde genel yüz hatları verilmiş. Ön kısımda sade far şekillerine, mercekli yapıda bir aydınlatma unsurları yerleştirilmiş.

En karizmatik olan kısım Ledlerin far etrafında duruşu ve bunun krom detayları çok olan ızgara üzerinden fiber optik desteği ile devam ettirilmiş olması. Son gelen teaser videosunda Mercedes bunu bize göstermişti.

Yeni EQC Profilden Kompakt ve Havalı Duruyor!

Yeni EQC Profilden Kompakt ve Havalı Duruyor!Araç kendini birçok noktada Mercedes olduğunu belli ediyor. Geniş kaput tasarımına karşı tavanı yüksekten alçağa doğru tasarlanmış. Bu da EQC’nin yol tutuş gibi önemli detaylarda avantajlı olacağı anlamına geliyor. Paketlerle dış kısımda jant ve bazı aksesuarlar farklılık gösterecek. 19 ile 21 inç arasında, farklı zevklere göre jant seçimine izin verilecek.

GCM Yatırım Banner

Arka kısma geçildiğinde ise dar bir camla karşılaşıyoruz. Kompakt duruş devam ederken klasikle teknolojik arası duran stop farları EQC’nin bu bölümüne de iyi puan vermemizi sağladı.

Alman Markanın İlk EV SUV EQC’nin Sürüş Modları!

Alman Markanın İlk EV SUV EQC'nin Sürüş Modları!EQC 400 4Matic olarak tanıtımı yapılan araca yüklenen harika sürüş modlarına sizlerde şaşıracaksınız. Kaliteli duruşunun ardında Comfort, Eco, Maximum Range, Sport ve Individual seçenekleri verilmiş. Çoğu mod, isminden ne işe yaradığını kendi söylüyor.

Rejeneratif enerji geri kazanım mantığıyla hareket eden elektrikli SUV, aynı anda size süper ekonomik sürüşler sağlarken, bir taraftan da performansa dair birkaç taktik verebilecek! Max Range seçeneğinde telafuzunda belli olduğu gibi belirli seviyede kontrol araca geçirilerek menzili en yüksek seviyede tutulması sağlanacak.

EQC’de MBUX’ta Teknolojik Havayı Destekliyor!

EQC'de MBUX'ta Teknolojik Havayı Destekliyor!Mercedes’in en sevilen kısmı kuşkusuz, üstün teknolojiye sahip bir yapı sunarken aynı zamanda bunu görsel anlamda da bizleri bağlamayı bilmesi! Mercedes’in kompakt A Serisi ile başlattığı yeni kokpit dünyası şimdi EQC için farklı yazılım seçenekleriyle getirilmiş. 10.25 inç orta kısma entegreli ekranın çözünürlüğü sayesinde renkler oldukça canlı duruyor.

50’den fazla ambiyans aydınlatma seçenekleriyle sunulan yeni EV SUV’un orta konsolun alt kısımlarına doğru, C Serisi ile aynı. Hatta 2019 makyajlı C ile tuş takımları da aynı.

Mercedes EQC Tek Şarjla 320 Km Gidebilecek!

Mercedes EQC Tek Şarjla 320 Km Gidebilecek!Teknik detaylarına rakamsal olarak açacak olursak; batarya grubu 2 adedi 48, 4 adedi 72 hücrenden oluşuyor. Toplamda 384 hücre sahip piller 80 kWh’lik bir enerjiyi ortaya çıkartıyor. Mercedes bu bataryaları %10 – %80 arasını 40 dakikada doldurulacağını söyledi.

Toplamda 408 beygir ve 765 nm tork açığa çıkartılıyor. Geniş hatlara sahip EQC, buna aldırmadan 4.9 saniyede 0-100 km/h arasına çıkabiliyor.

Güvenlik amaçlı maksimum hızı 180 km/h’de sınırlandırılmış. Audi’nin 2020 yılında üretime sokacağı E-Tron, BMW’nin konsept İX3 ve Jaguar’ın en büyük rakibi şu anda Mercedes EQC oldu!

Mercedes’in 5 Yıl İçerisinde Piyasada Tesla’dan Daha Fazla Pay Sahibi Olması Bekleniyor!

Mercedes'in 5 Yıl İçerisinde Piyasada Tesla'dan Daha Fazla Pay Sahibi Olması Bekleniyor!Jaguar’ın I-Pace gibi elektrikli SUV bir modelini yollara çıkarması, pastanın tamamına sahip olan Tesla’nın bir adım geriye itmişti. Model X ile elektrikli SUV alanında koşturan Amerikalı şirketin tek el olduğu diğer kısımlarda da Mercedes patron olmak istiyor.

Köklü bir firma oluşunun tüm avantajıyla EV araç yapımına giren Mercedes, her konuda olduğu gibi birilerini biterecek ve kendi liderlik koltuğuna oturacak.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın