Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Audi A8 Ailesinin En Üstündeki S8 4.0L V8 TFSI ile Geldi!

Audi'nin Amirali A8'in en üst versiyonu S8 yeni haliyle karşımızda!
Audi A8 Ailesinin En Üstündeki S8 4.0L V8 TFSI ile Geldi!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

3 nesildir Audi’nin amiralinin en sıcak tarafını sunan S8, yeni yüzüyle beraber yeryüzüne indirildi. Mercedes S Serisi’nin S63 AMG’si ve BMW 7 Serisi’nin M760i‘sini durdurmak için gelen S8, gerçek bir güç makinasına dönüştürülmüş. 1996 yılında başlatılan bu savaş için Audi’nin araç üzerinde kritik çalışmalar yaptığını söyleyebiliriz.

İlk D2 neslinde, 2002 yılına kadar S8’de 4.2L V8 motor kullanılarak 340 ps güç ile rakiplerini arkada bırakmayı bildi. 5.4 saniye kalkış süresinin ardından, 2006 yılında gelen ikinci neslinde bu süre 5.1 saniyeye indirildi. 3. jenerasyonda amiralden gerçek bir spor araba çıkarak, 4.0L TFSI V8 ile S8’i 3.6 saniyede kalkış yaptırdılar. Şekliyle beraber teknoloji unsurlarında da iyileştirme yapılan balinanın her noktası bakılacak cinsten olmuş.

S8’in temeli A8 olduğu için bazı detaylandırma S Line üzerinden gidiliyor.

2020 Yeni Audi S82018 model yılı olarak yenilenmiş kasasıyla incelemesini yaptığımız A8‘in versiyon rozetine göre artırılmış bir sportiflik seziyoruz. Mühendislerin özellikle çok karanlık ve karmaşık durumları aydınlatmak için getirdiği Matrix LED teknolojili farlar, S8’de değişime uğramadan montelenmiş.

Sekizgen ve yatay kromlu ızgara yapısını korurken, aracın 8 ailesinin en üstünü belli edecek S8 rozeti takılmış. Audi, ayırt edilebilme düşüncesiyle tampon bölgesinde zıt renk parlak parça tasarımına gitmiş.

Yenileme ile beraber üstün dört çeker sistemi Quattro dahi elden geçirilmiş.

2020 Yeni Audi S8 QuattroFarklı jant tipi, zıt renk aynalar ve kırmızı fren kaliperleri, S8’in ekstra detayları arasında. Asıl Audi Sport ekibi Quattro sistemine spor diferansiyelle bütünleyerek, içindeki gücü patlatırken, sistemi tek doğruda tutabilecek.

GCM Yatırım Banner

Düşük hızlarda dönüş kabiliyetlerini rahatlatmak ve çıkılacak yüksek süratlerde dengeyi iyi ayarlamak adına dört tekelek kontrollü direksiyon da S8’de mevcut olacak. Alacak kişiler isterlerse önde 16.5 inç, arkada 14.6 inç ölçülerindeki disklerle karbon seramik fren sistemiyla S8’i isteyebilecekler.

En hızlı A8’de sürüş güvenliğinde şirketi, hiç bir taviz vermemiş.

2020 Yeni Audi S8 Quattro Arka GörünümÖyle ki Audi, S8 için “öngörülü aktif süspansiyon sistemi”ni araca yerleştirmiş. Nedir bu sistem diye baktığımızda; araç hızlı viraj girişlerinde gövde rulosunu 2.5 dereceye kadar sınırlar ve rahat modda 5 dereceye kadar vücut rulosuna izin verir.

Üst konforu sunabilmek için Audi, süspansiyon teknolojisiyle tüm tekerlekleri bağımsız şekilde yükseltip alçaltabilir. Ayrıca yol durumunu tespit edebilen ön kameralar ile süspansiyon ortak çalışma yürütüyor.

Audi, S8’in kokpitinde dokusu daha hisli kaplamalar kullanmış.

2020 Yeni Audi S8 Quattro Kokpit ve Motor Teknik BilgileriA8’den farklı olarak S8’in kokpitinde mat kaplama alüminyum ile detaylandırılmış. Carbon Vector’dan yapılmış kabinin dolgu seviyesi biraz aşırıda. Artık markanın modellerinde standartlaştırılan çift dokunmatik ekran ve Virtual Cockpit gibi dijital ögeler de S8’de yer alıyor.

Aslında konfor, özellik, kaplamalar bir yana S8 için bilinmesi gereken en önemli detay motoru. Bir önceki nesilden geliştirilmiş olarak aktarılan 4.0L TFSI V8, 571 ps güç ve 800 nm torkla geldi. Ortalama olarak güç rakamlarında bir artış olmasa da gelen Mild Hybrid, hafif hibrit sistemle gelen 48 voltluk düzenek, epeyce faydalı olacaktır.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.