Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 Audi Q7 SUV’un Yenilenen Tasarımından Çok Teknolojisi Konuşulacak!

Audi'nin spor durduğu kadar ağır da olan Q7'si markası tarafından sağlam bir makyaja maruz bırakılmış.
2020 Audi Q7 SUV’un Yenilenen Tasarımından Çok Teknolojisi Konuşulacak!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Audi’nin ilk tam boyutlu SUV aracı Q7‘nin makyaj operasyonu tamamlandı ve basına gösterildi. VW’nin Bratislava’daki tesisinde üretilen Alman tankı, ardından gelecek Q5 ve Q3 gibi 4×4 segmentine ışık oldu. İkinci kasa dönemini yaşayan Q7, kapsamlı bir makyajlama geçirdi.

Lüks segmentin büyük arazi taşıtları arasında kendisine kısa sürede yer bulan Audi’nin 4X4’ü geliştirilen dinamik sürüş özellikleriyle geliyor. Açıkçası eklenen donanımlar dış kısım yenilemesinden daha çok dikkatimizi çekiyor. İşte Q7’nin detayları;

Birinci adımda Q7’nin ön hatları yumuşatılmış.

2020 Yeni Audi Q7 SUV YenilemesiSeçici bir şekil değişimine giden tasarımcılar, kasa yenilemesine çok yakın facelift operasyonu yapmışlar. Izgaranın kalınlık seviyesi düşürülmüş. Yatay duran klasik çubuklar, krom ve dik şekilde yerleştirilmiş. Radar sistemleri de logonun sağ ve sol taraflarına yerleştirilmiş.

Far ve tamponlara yeni kalıplara alınmış.

2020 Yeni Audi Q7 SUV FarlarıBaktığınız ilk anda değişimini belli eden far grubu, isteğe bağlı olarak yeni HD Matrix LED teknolojili halde alınabilecek. Keza tampon bölümü, alt destekleri belli olan, sportif hava kanalları ile tamamlanmış.

Audi, Q7’nin arka tarafı eskisine nazaran daha canlı ve alımlı duruyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Alman tasarımcılar ortalama stop boyutlarını aynı tutmuş olsa da farklılaştırmayı yeni tip kayar LED hale getirmiş. Farların ortasından geçirilen krom çubuk, bütünlüğü sağlamış. Tamponun tasarımı değişmese de alt difüzör takımında egzoz grubu malzeme içerisine alınmış ve büyütülmüş.

GCM Yatırım Banner
2020 Q7’nin yaşam alanı takım arkadaşlarıyla aynı statüye getirilmiş.

2020 Yeni Audi Q7 SUV KokpitÖncesinde de dijital olan gösterge paneli, yenilemenin ardından Audi’nin son sürüm MMI eğlence sistemiyle çıkışını yapacak. Orta konsolda sadelik ortadan kaldırılarak, çift dokunmatik ekran dönemine geçiş yapılmış. Piano siyahı ve değişen koltuk tasarımı sayesinde Q7, sürücüsünü zor indirecek.

Yeni 2020 Q7’nin bedeni altındaki geliştirmeleri ilgi çekici.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Elektromekanik aktif rulo stabilizasyon denilen bir sistemle gelecek Q7, düz olmayan yollarda aracın vücut hareketlerini bir doğru üzerinde tutmaya yarayan bir sistem olarak aktarıldı. SUV’un viraj alımlarında sistem, karoser yuvarlanmasını belirgin şekilde azaltacağı söyleniyor.

Yeni nesil Audi Q7’nin arka tekerlekleri belirli açıda hareket edebilecek.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Yeni özellik, düşük hızlarda aracın ön tekerleklerine ters yönde en fazla 5 derece arka tekerlekler dönebilecek. Peki bu sistemi nereden hatırlıyoruz? VW’nin Touareg’te sunduğu “All Wheel Steering”ten.

Q7’nin direksiyonu, dört tekerleğe müdahale edebilecek. Bu da dönüş çaplarında inanılmaz bir açı sunulmasına işaret ediyor. Adaptif havalı süspansiyon ile de konfor düzeyi üst seviyede algılanacak.

Audi programı içerisinde Q7’nin elektriklenmesi de var.

2020 Yeni Audi Q7 SUV Hibrit Motorİlk etap, 3.0L dizellerin 228 ps ve 282 ps aralığında verilmesi. Çıkış planlarında 335 ps’lik 3.0L TFSI’ın yanına elektrikli bir motor yerleştirerek aracı hibrit şekilde sunmak. Tüm motorlar sekiz vitesli Tiptronic şanzımanla ve sürekli dört tekerden çekişle gelecek.

Dizel ve benzinli motorların hepsine 48 voltluk bir ana elektrik sistemi dahil edilmiş. 2020 yenilemesinde fazlaca detay gördüğümüz Q7’nin dış gövdesi hareketlendirilirken, sürüş özellikleri ve kokpit ile de son vuruşu yapılmış. Değişim hakkında sizin yorumlarınız ne olur?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın