Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Audi Q8’in İçerisinden Çıkan Son Canavar “SQ8 SUV”

Audi'nin en hızlı sınıf oluşumuna SQ8'de eklendi. Dizel ile aldığı gücü çok iyi kullanan bir 4X4 çıkartılmış!
Audi Q8’in İçerisinden Çıkan Son Canavar “SQ8 SUV”
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Audi’nin hangi serisi olursa olsun, gelen “S” takısından sonra değişimlerinin nasıl olduğunu biliyoruz. Alman markanın klasman genişlemesi SUV araçlara yönelik daha çok oluyor. Üst basamaktaki Q7’ye eklenen Q8 SUV‘un en güçlü dizeli ile karşılaşıyoruz. Bir süredir testlerini takip ettiğimiz canavar en sonunda kendini gösterdi.

Şekil olarak modifikasyon hareketlere maruz kalsa da aktarım organında bilindik bir motorla hareket edecek. SQ7’nin de kullandığı 4.0L V8 dizel SQ8’de de göreve getirilmiş. Serinin bulunduğu konuma göre göreceksiniz ki çok çalışılmış ve teknoloji yüklemesi olmuş. İşte yepyeni SQ8’in donanım ve teknik özellikleri!

Dizel takviyeli sportif Audi’nin dış kısmında S Line eklemleri fazlasıyla belli oluyor.

2020 Audi SQ8İşin aslına bakacak olursak, Q8 ile SQ8 arasında anormal bir parça şekli farkı yok. Lazer teknolojili farlar, kalın gri çerçeveli ızgara, tamponların yan açıklığı ve ön difüzör gibi ekipmanlarda çok bir değişime rastlamadık. En belirleyici ne derseniz de o da panjurdaki “SQ8” armasıdır. Arkaya geçtiğinizde de krom dört çıkışlı egzoz sistemini unutmamak gerekir.

Audi, müşterilerine dizel SQ8’inde en iyisini vadediyor.

2020 Audi SQ8 Dış DonanımlarıMotor özelliklerine geçmeden önce sürüş kalitesini artıran donanımlarından bahsedelim. Aracın hız/güç oranına göre fren diskleri özel karbon fiber düşünülmüş. Süspansiyonlar adaptif havalı cinsinden. Artı olarak Drive Select dinamik taşıma sistemi de mevcut.

SQ8’i alacak kişiler istedikleri takdirde spor diferansiyel ve elektromekanik aktif viraj denge çubukları ile birlikte dört tekerleğe hükmeden direksiyon sistemini seçebilecek.

GCM Yatırım Banner
Kimilerine göre dünyanın en güzel kokpit tasarımını Audi yapıyor. Haksız da sayılmazlar. Bilindik ama üst düzey kalitede olan Alman kabini, SQ8’i de çok şık gösteriyor.

2020 Audi SQ8 Dış Kokpit YapısıLansmanında gelen kapitone desenli kırmızı deri koltuklar bu arabayı almada bile neden olabilir. Altı kesik olarak tabir edilen S Line logolu spor direksiyon, araç içi hissiyatı tamamlıyor.

Çift dijital dokunmatik ekran yerleşimi A6, A7, A8 ve türevlerinde olduğu gibi farklı bir dünya sunuyor. Alcantara‘nın dokunuş yaptığı SQ8 kabininde ambiyans ışıklandırmalarla çok dolu bir yaşam alanı görüyoruz.

SUV içerisinde sağlam bir tork duruyor.

2020 Audi SQ8 MotorVW grubundan gelen motor hatırlarsanız en güçlü Touareg SUV‘da da kullanılmıştı. 4.0L dizel V8’in ürettiği güç 429 iken, torku 900 nm‘ye çıkabiliyor. Üretim verimi söz bırakmazken SQ8, 4.8 saniyede 100 km’ye hızlanması ve 250 km/h sınırlandırılmış üst limit hız rakamlarına sahip.

Audi, aracın aktarımlar sırasındaki güç kayıplarını tamamen ortadan kaldırmak için 48 voltluk bir lityum-iyon pil grubuna yer vermiş. Bataryalar dizel turbosunun açıklarını kapatmaya yarayacak. Yani güç kayıplarını önleyerek, soluksuz bir gidiş sağlayacak.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Audi Q8 SUV’un Geyik Testi Performansı!

Belirli pazarlara gitmesi planlanan SQ8’in sonrası için bir benzin motorlu seçeneğinin hazırlandığı söylendi. O da muhtemelen yine 4.0L çift turbolu V8 olacak. İddialar doğru ise 500 beygirli bir güç rakamı ile SQ8 gelebilir.

Sonuç olarak Audi’nin yeni hızlı araç hazırlanması kusursuz yapılmış. İç yaşamdaki konforla birlikte hızları vadeden Alman marka koyduğu 103.031 dolarlık satış fiyatı ile vereceği keyfin karşılığını almak istiyor. Sizce Q8’in güç versiyonu SQ8 nasıl olmuş?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.