Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Audi SQ8’in Ardından Lamborghini Urus Rakibi 2020 RS Q8’de Yollarda!

Audi'nin tamamen yeni 4x4 modeli Q8'i göstermesiyle birlikte ardı ardına hız versiyonları da ortaya çıkartıldı. İşte RS Q8 hakkındaki ilk bilgiler...
Audi SQ8’in Ardından Lamborghini Urus Rakibi 2020 RS Q8’de Yollarda!
HABER GİRİŞ

Yeni Audi Q8’in tanıtımının yapılıp yollara çıkartılmasıyla birlikte versiyonlarının da teker teker test sürüşlerine başlandı. Q8’in çıkışı öncesi sürekli kamuflajlı gördüğümüz ve özel tasarımcılar tarafından ön bilgilendirmesi yapılan SQ8 ve RS Q8’in yüzlerini görmeye başladık.

Standart Q8’e göre hız versiyonlarının farkları hemen belli olacaktır. Çünkü Audi’nin bu iş için özel çalışan birimi, gerekli tüm müdahaleleri yapmış gibi gözüküyor. RS Q8 normalinden daha hızlı olacağı için gerekli durdurma ve denge unsurları da ona göre seçilmiş. Teknik açıdan Audi RS Q8’de neler olacak bakalım!

Q8’in Kaslı Gövdesine Sportif Eklemeler Yapılmış

Q8'in Kaslı Gövdesine Ek Sportif Eklemeler YapılmışKıyaslama yapıldığında RS Q8’in köşeleri daha keskin ve yapılı duran tampona sahip. Gözlerimizi hava giriş kanallarına çevirdiğimizde ise ızgarayla aynı desende ve aynı oranda büyüdüğünü görüyoruz.

Masif tarzı tekerlekler çamurluk içini komple kaplamış. Kaplamasının nedeni hem ebat olarak büyük olması hem de araç karoserinin yere normalden daha yakın durmasından. Çamurluk ve alt etek kısımlarının kapatılması; çamurlukların kalın bir kemerle tamamlanacağını gösteriyor.

Alman Kardeşi Lamborghini Urus ile Ortak Parçalar Taşıyacaklar!

Alman Kardeşi Lamborghini Urus ile Ortak Parçalar Taşıyacaklar!Her iki marka da tek bir yere bağlı olduğundan dolayı araçların aynı platformda üretilme durumlarını doğuruyor. VW bünyesinde üretime alınacak RS Q8, Urus’un ünitesinden faydalanacak. 

GCM Yatırım Banner

Audi SUV’a gelecek motor, Lambo’nun 4X4’üne en hızlı ünvanını kazandırdığını unutmayalım. 4.0L çift turbo ile görevini yapacak motor İtalyan taraf için 650 ps güç üretiyor. Ve 854 nm tork!

Urus’un bu güçler altında kalkış süresi 3.6 saniye. Audi’nin süper coupe SUV’u için gelen tahminler; 600 beygir civarlarında güç üreteceği yönünde. Hız konusunda da kendi tahminlerimizi söyleyecek olursak; 4 saniyede 0-100 km/h’ye kalkış ve 290 km/h maksimum sürüş rakamı bekliyoruz.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Yeni Audi Q8’e Yapılan En İyi RS Yorumu!

Öfkeli duruşu ile bizlere %80’lik kısmını gösteren RS Q8, 2020 yılında BMW X6 M ve Mercedes GLE 63‘ü zorlamaya gelecek. Elimize ulaşan bilgiler bu kadar. İlerleyen zamanlarda daha net olarak donanımları hakkında açıklamalar yapılacaktır. Audi’nin yeni hızlı SUV’un yeni özellikleri çıktıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.