Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

EPA’nın 2020 Toyota Corolla Hibrit ve Benzin Tahmini Yakıt Tüketimi!

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) Yeni nesil Corolla'nın hibrit dahil tüm motorların yakıt tüketim değerlerini test etmiş!
EPA’nın 2020 Toyota Corolla Hibrit ve Benzin Tahmini Yakıt Tüketimi!
HABER GİRİŞ

2020 model yılı olarak üretim bantlarına alınan Corolla‘nın ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yakıt tüketiminin hangi düzeyde olduğunun araştırılması yapılmış. 12 nesildir üretimde olan sedanın yer yüzündeki sayısının ne kadar çok olduğunu biliyoruz. Marka olarak öncülükler sorunsuz otomobiller üretmek olduğundan, aynı şey bu C segment üyesinde de geçerli bir durum kılınmış.

Türkiye’de dizel motorları ilk olarak listesinden çıkartan marka Toyota oldu. Yerine koyabileceği ve 1997 yılından beri Prius ile geliştirdiği melez motorları artık modellerine enjekte etmeye başlamıştı. Henüz satışa çıkmayan Corolla’nın 1.8L Hiybrid değerleri için hangi rakamlar yazılmış onlara bakalım!

EPA testlerinde Corolla’ya ait farklı tip motorların yakıt değerleri test edilmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==En merak edileni Hybrid Drive versiyon olmuştur. 1.8L hacimli 4 silindirli motor, 120 ps güç üreten bir benzinli motorla hareket ediyor. Bünyesinde nikel-metal-hidrit batarya ile hareket etmekte. Şehir içi, otoban, kombin şekilde hazırlanan yakıt tüketimi 4.3-4.7-4.5L şeklinde.

ABD Çevre Koruma Ajansı’da kullanım alanları aynı olmak üzere şehir içi 4.4L-4.52L-4.52L olarak kayıt etmiş. Ortalaması alındığında ise 100 km/h’de 4.5L gibi bir değer çıkıyor. Toyota’nın teknik verilerinde sunduğu ve Prius ile aynı olan 4.2L değerinden biraz fazla çıktığını görüyoruz. Aktarımlar yeni geliştirilen CVT şanzımanlar eşleştirilmiş.

Karşılaştırmak adına normal benzinli motorların da değerlerini sizlere aşağıda veriyoruz.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Corolla’nın altı vitesli manuel seçeneği yakıt tüketimi 7.8L-6.9L-7.1L. 2.0L hacimli 168 ps’lik motor yakıt tüketim değerleri 8.1L-6.5L-7.3L şeklinde. 2.0L otomatik şanzımanda ise 7.5L-5.8L-6.9L tüketim değeri sunuyor.

GCM Yatırım Banner

Dizel motora göre daha çevreci bir CO2 salınımı olan hibritin sunduğu değerleri gördünüz. Normal benzinli motorları, elektrik motor takviyesiyle birlikte elde edilen yakıt ekonomisi naklen belli oluyor.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
VW’nin Golf için Hazırladığı “Mikro-Hibrit” Motor Yakıt Tüketimiyle Dizeli İndirecek!

Enerji geri kazınım teknolojisine sahip Corolla Hybrid seçenekleri, bu değerlerle herkesi memnun edecektir. Yakıt değerlendirmesinde Corolla’nın Prius’un 1.8L motoruyla değerlerde eşit olduğunu görüyoruz.

Ülkemize vergi ve yakıt tüketiminden dolayı 2.0L ve 1.8L gönderimleri veya üretimleri yapılmayacak. Seçeneklerde bir de 1.6L atmosferik ve 1.2L Turbo besleme ünite olacak. Corolla için verdiğimiz yakıt tüketimi değerleri hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.