Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Mercedes Yeni CLA’sını “Mini CLS” Yapmış!

Mercedes'in coupe formlu sedanı CLA, yeni tipiyle 2019 yılına merhaba dedi!
Mercedes Yeni CLA’sını “Mini CLS” Yapmış!
HABER GİRİŞ

Mercedes’in subcompact otomobil tarzında imal ettiği CLA, sportif coupe tarzıyla 2013 yılından beri tercih edilen modeller arasına girdi. Alman çizgilerini bütünüyle temsil eden CLA, A-Class ve B-Class‘ın ortak beden çalışmasından ortaya çıkartılmıştır. En büyük özelliği ise Mercedes tarihinin “ilk önden çekişli otomobili” olması. Satıldığı pazar açısından ABD ve Batı Avrupa oldu.

Mercedes-Benz’in “20 yılda en iyi lansmanı” olarak değerlendirilen modelin şimdi 2020 model yılıyla beraberiz. Las Vegas’ta tanıtılan sportif coupe sedan, karşımıza önemli değişimleriyle çıkıyor. Sahibi onun, olumsuz yönelerini iyi tespit ederek onları teker teker yeni neslinde kaldırmış. Bakalım özel kalıpların içerisinden nasıl bir CLA çıkartılmış!

Yeni nesil CLA’nın bir nevi ön lansmanı yapıldı.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Tahminlerimize göre de gözüken turuncu süslemeli örneği CLA-AMG. Öncesinden X-Tomi’nin dijital konsept çizimlerinden modelin parça şekilleri ve yerleşimleri kafamızda canlanmıştı. Takım arkadaşı A Serisi’nden çok da farklı olmayacaktı. Yeni nesil CLS ile başlayan yeni yüz dönemi, dört kalıpı sportif seride de devam ettiğini görüyoruz.

Profile baktığımızda CLA’nın ilk nesil kalıplarının bozulmamış olduğunu görüyoruz.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Dikkatli bakıldığında burun kısmını es geçerek odağı arkaya uzanış şekline verdiğimizde, kavisli gidişin aynı olduğunu fark edebiliriz. Dediğimiz gibi çok bir bilgi verilmedi ancak jant ölçülerin paketlere göre 16 ile 18 inç arasında olacağını tahmin ediyoruz.

Mini CLS tadında gelen CLA’nın radikal değişimi kokpit kısmında gerçekleştirilmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==MBUX‘un teknolojik içeriği ve duruş biçimi yine bir kokpitin olağanüstü durmasını sağlamış. S 63 AMG‘nin de kullandığı direksiyon tipi, çok fonksiyonlu haliyle son kasa ikonik G-Wagon‘da da tercih edilmişti. Dış kısımda olduğu gibi tanıtım aracının iç kısmı da turuncu süslemelere maruz kalmış.

GCM Yatırım Banner

Eğlence paketinin konumu, havalandırma mazgalları, klima kontrol düğmeleri ve MBUX yönelendirme platformu yüksek oranda diğer mercedes modelleriyle uyumlu.

CLA’nın çıkış versiyonu 2.0L 250 tipiyle olacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==CLA 250 adlı seriyle yola çıkacak spor coupe, 2.0L’lik 225 ps 350 nm torkla beslenen bir motora sahip olacak. Çıkış serisinde 4Matic sistemine de yer verilmiş. Öte yandan Nissan teknolojisinden gelen 1.33L yeni nesil benzinli motora da yer verilecek.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Yeni Mercedes CLA’yı En Az Kamuflajla Görüyoruz!

Bunların haricinde 1.5L’ye sahip dizel ve benzinli seçenekleri de listede yerini alacak. Yeni CLA’nın detayları hakkında verebileceklerimiz şimdilik bu kadar. Gelişmeler oldukça sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.