Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 BMW 7 Serisi’ne Yapılan “M7-Touring-Coupe-Cabrio” Yorumu!

Otomobil tasarımlarıyla kendini bir çok kez kanıtlayan Aksyonov Nikita'dan BMW 7 Serisi'nin görülmemiş kasa tipleri geldi!
2020 BMW 7 Serisi’ne Yapılan “M7-Touring-Coupe-Cabrio” Yorumu!
HABER GİRİŞ

2018-2019 için BMW’nin yeni patron yılları diyebiliriz. Geçtiğimiz sene Land Cruiser ölçü ve rekabeti için gösterdiği X7‘nin ardından kısa süre öncede lüks sedan amiralini tanıtmıştı. Aslında bunların hepsi birbirini tamamlayan modellerdi. 7 Serisi’nin çıkışından önce yapılacak operasyonu tahmin etmek basitti. BMW, ikonik parçası ızgarasını daha da büyüyecekti!

Gelen bu görsellerde ise 7 Serisi’nin vaktinden önce gelen ve olmayacak kasa yapılarına değinilmiş. Sizde artık bu tip çalışmaların nereden geldiğini anında tahmin edebiliyorsunuz. Rus tasarımcı Aksyonov Nikita, hayal dünyasını en az 7 kadar geniş tutarak, onun cabrio, coupe, Alpina B7 ve touring tiplerini çizmiş…

Alpina B7’yi standart 7’den önce Almanya’da görmüştük.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==BMW’nin performans çeviricisi Alpina, geleneksel B7 yükseltmesinin testlerine çok önceden başlamıştı. Önceki serisinin o yakışlı halini buradan hatırlayacak olursak, son karoser yapısında daha vahşi hareketler bekliyoruz. Bu mavi 7’ye bakınca B7’yi beklemesekte olur!

Nikita zaten ALman tuning şirketinin düşünmesi gereken yerleştirmeleri halletmiş. Tasarımcı ızgarayı matlaştırıp, kromları kaldırmış. Tamponun köşe kısımlarını standartındaki gibi kapalı bırakmamış. Alt kısma karbon lip eklemesi yapılmış. Ayna ve jant takımları, derin bir siyah renkle hayal edilmiş. Arka görünümün dört çıkışlı egzoz ve M7 yazısına aşık olmayan var mı?

Kırmızı cabrionun güzelliği kafa karıştırıcı.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Amiralin üstü açık hali “aslında olmalı” gibi bir kaç düşünceyi kafamızdan geçirtiyor. Ancak bu kısmı üstelenen ve yapısal olarak çok yakın seyreden 8 Serisi Cabrio’ya caddelerele buluşmak üzere.

GCM Yatırım Banner

Nikita, tampon Led detaylarını değiştirip, kromun kullanım alanlarını uzatıp, profilde biraz Rolls Royce havası oluşturulmuş. Kırmızıya boyanan kaportasına karşı beyaz koltuk döşemeleri 7 Serisini çok zengin göstermiş.

BMW M Design ekibinin M7’si beyaz kaplana dönüştürülmüş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==M7’nin ticari isim patent başvurusu yapılsa da halen daha aracın çıkacağını düşünmüyoruz. Kaldıki güç gösterisi yapılacaksa zaten M8 var, artı performans isteyenlere de 6.6 V12 motorla çıkacak M760Li‘nin yeterli zevkler yaşatacağını düşünüyoruz.

Nikita, 7’nin aile versiyonunu da unutmamış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==5 Serisi bu boşluğu tamamlasa da 7’nin de Touring tipi hoşumuza gidiyor. Çizimleri yapılırken de biraz B7 havasında olmasına dikkat edilmiş. Üzerindeki imzalar dikkat çekici. Yeni arka aydınlatmalara kavuşan amiralin wagondaki duruş biçimi gayet göze hitap eden cinsten!

Geniş gövdeli coupe işi bize göre İngilizlere bırakılsın!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Siyah panter edasında duran 7 Serisi Coupe ile anlatılmak istenenleri anlasak da çıksaymış gereksiz olurmuş da dedirtiyor. Onun dışında süslemeler harika. Gümüş detaylar ve ortası kırmızı jant takımın stili çok yakışmış. Çalışmaları yorumlarsak; Alpina B7’nin oluşumundan önce gelen mavi fırtına sportif dururken, kırmızı üstü açık biraz tarifsiz duruyor.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
2019 BMW X5 M’e Dair İlk Tasarım Aksyonov Nikita’dan Geldi!

Wagon, 7 Serisi’nin büyüsünü bozarken, coupe kasa yapısının tercih edilmesinin zor! Aksyonov Nikita’nın yeni M3 tasarımından sonra çoklu 7 Serisi duruşlarını sevdik. Peki sizin BMW amiralinde keşke olsa dediğiniz kasa tipi hangisi?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın