Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Mikro Off Road Aracı Suzuki Jimny’nin Görülmemiş Modifiyeleri!

Suzuki'nin mini devi Jimny, Tokyo Salon Show'a çok değişik geldi!
Mikro Off Road Aracı Suzuki Jimny’nin Görülmemiş Modifiyeleri!
HABER GİRİŞ

Bize göre 2018 yılına damgasını vuran araç Suzuki Jimny! Nedeni oldukça basit; Japon üretici hatlarını daha kare yapıda yaparak, Mercedes G -Wagon‘un küçük kardeşi tadında göstermesi. Dile kolay, 48 yıldır üretimine hiç ara verilmedi. Her zaman kompakt kaldı ve Uzak Doğu geleneklerini kendi yapısında sürdürdü.

Çamur kaplı arazilerin aranan isimlerinden olan Jimny, Japonya Tokyo Salon için birbirinden çeşit modifiyelerle çok farklı şekillere sokulmuş. Canavar kamyondan, bir pick-upa kadar dönüştürülen Jimny’e bakalım daha farklı neler yapılmış.

Sarı Suzuki Jimny’i sizce kim yapmıştır?

Suzuki Jimny Toko Salon ModifiyeBuradan bakınca Mansory’nin işi gibi geliyor. Eğer Brabus olsaydı daha vahşi bir duruşu olurdu. Değişen panjur ve hava girişli kaputu Jimny’i sınıf atlatmış. Tampon G Serisi stilleriyle benzerlik gösteriyor. Çamurluklar plastik kemerlerle çevrilmiş ve normalden büyük lastikler takılmış.

Sierra Concept Jimny, inanılmaz sempatik duruyor.

Suzuki Jimny Toko Salon Modifiye Ahşap KaplamaSanki mini SUV’un her yerini ahşapla kaplamışlar gibi. Ahşap deyince de eski Amerikan otomobilleri akla geliyor. SUV modelin yine ızgarası, tamponu ve lastikleri değiştirilmiş. Kutu tasarım korunmuş, ancak artık kamyonet kalıplarında.

Jimny’nin “istediğiniz gibi kullanın” haline bakıyoruz.

Suzuki Jimny Toko Salon Modifiye Off Road DonanımRollbarlı, safari gömleği giymiş Jimny’i görünce aklımıza maceracı ve aç kaldığında ne yediğinin sınırı olmayan Bear-Grylls geliyor. Özel metal süslemeler yapılan atılgan Jimny’nin tüm off road gerekçeleri üst ve arka kısma yerleştirilmiş. Normalden yüksek durması ve lastik değişimi için Hi-Jack monte edilmiş.

GCM Yatırım Banner
İlk bakışta bunun Suzuki olduğunu anlayana ödül veriliyormuş!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==İşin şakası, gerçekten de ilk bakışta coupe formlu bir Mercedes gibi kendini gösteriyor. Jimny’nin kimliğine AMG‘de imza atmış. İnce yanaklı tekerlekler, tampon, çamurluklar gibi ayrıntıların başka türlü yapılması biraz zor gibi duruyor. Biraz Alman stillerinin serpiştirilmesi gerekti.

5. kostüm değişiminde Jimny, daha araştırmacı bir hale bürünmüş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Beach Holiday Barbie‘yi selamlayın. Arka planda palmiye ağaçlarıyla çekilen Jimny görseli havalı! Tavan sepeti, yükseltilen karoser, kaput ve tavandaki aydınlatma ögeleriyle ister arama kurtarma deyin isterseniz de tropik desenli gezinti aracı!

Elbette Liberty Walk!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Çamurlukları perçinli, yere mili metrik duran, marka fark etmeksizin otomobilleri kesip biçen Libert Walk, sanırız tek kapılı araç görünce dayanamıyor. Resim karesine bakar mısınız! Birebir ikizi olan Mercedes-AMG G63 Wagon ile aynı malzeme işleyişiyle yapılan Jimny, aşık olunacak cinsten.

Birileri Jimny’i çok kızdırmış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Eskiden daha çok moda olan kaput uzatması, sütlü kahve rengindeki Jimny’e de yapılmış. Ve böylelikle yolda giderken suratı hep asık olarak kalacak.

Yine birbirinden güzel modifiye çeşitlerine baktık. 2019 Jimny’nin en kapsamlı değişimleri, hiç bu kadar kalabalık olmamıştı. Chelsea Truck’ın şekil değiştirmesinin ardından gelen canavar kamyon tiplemesi de fuarın en gözdesi oldu. Sizin favori Suzuki Jimny’si hangisi?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.