Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2019 Peugeot 508’de Sona Yaklaşılıyor!

Peugeot'un 607'den sonraki büyük temsilcisi 508'in yeni yapısı hakkında yeni resimler geldi. Ve çıkış onayı bu yapı üzerinden olabilir.
2019 Peugeot 508’de Sona Yaklaşılıyor!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Fransız temsilci her defasında 508 modelinin, çığır açıcı nitelikteki hali ve güncel rakiplerinden aldığı saldırma iç güdüsüyle oldukça büyük işler başardı. Ucuz olup sizi zengin gösteren 607den sonraki konfor sunucu olarak sahneler biliyoruz ki 508’e verildi. Daha öncesine bakacak olursak işin içinde bir de 407 denen bir faktör var. Hemde dünyada ayrı kitlesi olan bir otomobil. Dönelim PSA’nın şimdiki çağına!

Sizlere geçen sene araştırmalarımız doğrultusunda yeni nesil 508’in kademeli şekilde oluşum görsellerini sunmuştuk. Şimdi aldığımız yeni resimlerle çıkış modeline dair sona yaklaşıldığını görüyoruz. PSA içindeki DS ve Peugeot’nun stratejik çalışmalarıyla bizleri 508 ile beraber dip not olarak keyifli araçların beklediğini söylemek istiyorum.

Yeni kasa 508, 2011 yılındaki ağır duruşunu kaybetmemiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==

508’in yeni tip anlayışında yine abartıdan uzak, hatta Peugeot’un sınırsız grafik anlayışına ters bir duruş görüyoruz. Sizlere geçen sene gösterdiğimiz ile şimdiki arasında parça farklılığı gözüküyor.

508, ezeli rakipleri Audi A4, BMW 3 ve Mercedes C boyutlarında kritik rakip olmaya geliyor.

Yeni Kasa Peugeot 508 SW Model

GCM Yatırım Banner

İşin aslı Peugeot Exalt ve Instinct anlayışlarını iyi benimsemiş. Çizimlerde girintili farlar, klasik bir ızgara ve sis farı etrafı görüyoruz.

Sedan 508’in karoseri size neyi hatırlatıyor?

Yeni Kasa Peugeot 508 Eski Kasa

Geniş kapı ölçüleri ve orantılı büyük çamurluklar görüyoruz. Haliyle 18″ olması beklenen jantları. Ancak çizgilerin arkaya doğru uzanışı bana yeni yapıdaki Audi A7 Sportback duruşunu verdi. Özellikle benzetmenin bagajın iniş açısından olduğunu söyleyebilirim.

Yeni nesil 3008 SUV ile 5008 SUV’un kavuştuğu fütüristik mekan 508 için de düşünülecek.

Yeni Kasa Peugeot 508 İç Mekan Görüntü

Orta konsolun verdiği hissiyat harika. Yukarı konumlandırılan işlevsel ekran, gösterge panelinin full digital oluşu ile 508’e sınıf atlattıracak. Direksiyonun tasarımının zaten özel olduğunu birçok kere anlamıştık.

Oturma pozisyonlarına bakarsak daha alçak yapıda olduğunu görürüz. Uyumlu koltuk panel malzemeleri de yeni 508’i olduğundan lüks göstermiş.

508 ile beraber yeni nesil motorları da beraberinde getirecek.

Yeni Kasa Peugeot 508 Motorlar

Dizel grup motorları arasında ilk yenilik 1.6 HDI’ın artık 1.5 HDI olarak kaput altına koyulması var. 1.5L ünite 130 beygir güce, 2.0 HDI ise 180 beygir güce çıkartılacağı söylendi.

Daha da önemlisi ve sevindirici olanı 508’de 1.6 THP‘ye ek plug-in hibrit motor bekleniyor. Toplamda da 300 hp gibi güçlerle. Peugeot tarafından karar verilemeyen bir şey; 1.6 THP hibritin 4WD çekiş altyapısında olup olamayacağı!

Yeni nesliyle önümüzdeki Mart ayında gösterime çıkabilir. Cenevre Motor Show’da ya da Pekin Fuarı’nda. Fransız temsilcinin sedan için düşündüğü 27 bin Euro, SW modeli için ise 29 bin Euro gibi bir fiyat aralığında olması bekleniyor.

Son halini bu gibi düşünerek yorum yapacak olursak; arka kısma doğru düşünceler güzel ancak ön görünümün biraz daha cezbedici parçaların kullanılmasını yeğlerdim. İç kısma sınıfına göre baktığımızda eksik bırakılan bir kısım göremedik. Yerleşimler ve teknolojik sunumlar fazlasıyla iyi. O yüzden son ana kadar 508 için dış yapısında güzel efektler bekliyoruz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.