Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2018 Model Mercedes GLE 4X4 SUV’un İlk Görüntüleri Geldi!

Mercedes'in ML SUV yerine çıkardığı GLE'nin farklı motorların da koyulduğu yeni modelinde bakalım değişimler en çok hangi kısma yapılmış!
2018 Model Mercedes GLE 4X4 SUV’un İlk Görüntüleri Geldi!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Bildiğimiz gibi uzun yıllar boyunda Mercedes‘in orta büyüklükteki SUV tarafını ML idare etmişti. Alman Mercedes ilk ML sınıfını 1997 yılında tanıtmıştı ve 1998 yılında üretime almıştı. ML sınıfında bilinmeyen bir şeyde, geliştirilmesi 1992 yılında Mitsubishi ile yapılmıştır. Bu proje ortak olarak yürütülerek Mitsubishi tarafı Pajero, Mercedes tarafı ML Serisi olarak anılacaktı. Yani W163 ML Serisi Pajero ile aynı platformu kullanıyordu. 2005 yılında ML Serileri ikinci nesline kavuşarak W164 kod adını almıştı. 2. jenerasyon ile ML Serileri teknolojik ve görünümü bakımından oldukça modern bir havaya bürünmüştü.

En büyük rakibi olan BMW X5 ile daha rahat rekabet ortamı yaratılmıştı. Gerçi Mercedes’in kendine has ağır duruşu olsa da, havalı sürüşler için en revaçtaki SUV modeliydi. Diğer taraftan Mercedes 2013 yılında bir konsept model göstermiş ve herkes bunun yeni ML olduğunu sanmıştı. 2015 yılı geldiğinde Mercedes ML adını kaldırdığını ve yerine farklı bir isimle GLE ile üretime alındığını bildirdi. Mercedes, o yıllarda SUV modellerini sedan serilerine hitaben isimlendirerek farklı SUV modelleri çıkartmıştı. Mesela A Serisinin SUV modeli olarak Yeni Mercedes GLA SUV üretildi. Şimdi Mercedes 2018 yılı için değiştirmeyi planladığı GLE’nin yeni yüzünü görüyoruz. Bakalım 2018 Yeni GLE nasıl bir tasarımla karşımıza çıkacak?

İşte Yeni Mercedes GLE:

Yeni GLE’nin Vücut Ölçüleri Eskisine Göre Daha Büyük Olacak!

Yeni GLE'nin Vücut Ölçüleri Eskisine Göre Daha Büyük Olacak!Tasarımına baktığımızda far ve tamponun değiştiğini görüyoruz. Farların içine konumlandırılan Led aydınlatmaların yeni nesil S Serisi ve E Serilerinin tasarımlarına sahip. Bunun dışında Mercedes’ten gelen açıklamalara dayanarak uzunluğunda ciddi büyüme olacağı söylendi.

Şimdiki GLE’nin 4.819 mm uzunlunun 4.940 mm‘ye çıkacağı tahmin ediliyor. Aynı şekilde artan ölçüler genişlik içinde geçerli. Ancak Mercedes GLE‘nin boyutlarında değişiklik yaparken kilo kontrolüde yapmış. Yeni GLE’nin eski modeline göre daha hafif olacağı bildirildi. Yani 2018 GLE daha büyük ve hafif olacak.

GCM Yatırım Banner

Güncel Motor ile Gelirken AMG Versiyonu Hakkında Radikal Kararlar Alınmış

Güncel Motor ile Gelirken AMG Versiyonu Hakkında Radikal Kararlar AlınmışMotor üniteleri ile ilgili öğrendiğimiz; 2.0 litrelik yeni nesil motor düşünüyorlar. Yaklaşık 194 beygir civarlarında beklenen bu ünite güncel V6’nın yerini alması bekleniyor. Bunun dışında GLE 63 ve GLE 63 S AMG performans versiyonlarında S 63 AMG ünitesinin kullanılacağı bildirildi.

Yeni GLE’nin İç Yapısıda Değişime Uğramış

Yeni GLE'nin İç Yapısıda Değişime UğramışGLE’de değişim rüzgarları kokpite kadar gelmiş. Yeni nesil GLE‘nin iç yapı olarak yine S ve E Serilerine uyarlandığını fark ediyoruz. Multimedya ekran ve kare olan havalandırma mazgalları değişimi fazlasıyla belli ediyor. Diğer bir dikkatimizi çeken kısım ise direksiyonu. Sizler için incelediğimiz Mercedes S63 ve S65 AMG modelleri ile aynı 3 kollu direksiyon yapısına kavuştuğunu görüyoruz.

Yeni Mercedes GLE‘nin makyaj operasyonu şu anki haliyle fena durmuyor. Bizi etkileyen kısmı dışından çok iç kısmı oldu. Mercedes eskimiş kalıpları üstünden atarak, insanları etkileyebilecek en iyi grafikleri alıyor. Şimdi sızdırılan fotoğraflarda gördüklerimiz dışında başka hangi yeniliklerle gelcek ona bakacağız

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.