Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2018 BMW 6 Serisi GT Modeli Sahneye Çıkıyor!

BMW, 5 Serisi Gran Turismo modelini tamamen farklı bir isimde tekrar çıkartıyor. Yerini 6 GT'ye bırakan 5 GT'ler daha hafif ve güçlü yapıda geliyor. Şimdi, 6 GT hakkında daha fazla bilgi almak için haberimizin detaylarına geçelim.
2018 BMW 6 Serisi GT Modeli Sahneye Çıkıyor!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

BMW, geçtiğimiz yıllarda 5 Serilerinin Gran Turismo(GT) modeli çıkarmış ve nedense piyasada tutunamamıştı. Biraz strateji değişikliğine giden BMW, bunun yerine 6 Serileri ile yola devam etme kararı almış. Gördüğümüz gibi 5 Serisi tabanında 6 GT üretimlerini yapacağını açıklamış oldu. Aslında genel anlamda BMW, orta ve üst segment GT’lerinden yeterli verimi alamamıştır. Yapmak istediği, sedan-wagon-SUV üçlüsünü aynı anda sunabilmekti. Ancak üretim bantlarında olan SUV modelleri zaten bunu karşılıyor.

2013 yılında üretilen 3 Serisi GT veya 2009 yılında üretilen 5 Serisi GT‘yi acaba kaç kere yollarda görüldü! En mantıklısı bunu 6 Serilerinin GT‘si olarak çıkartıp, en azından biraz daha segment farkı ile satışlarını iyi derecede gerçekleştirebilecekleri kanısındayım. Bakalım 6 GT hangi özelliklerle ile çıkıyor.

BMW 6 Serisi GT ile Farklı Platforma Geçiş Yapıyor

BMW 6 Serisi GT ile Farklı Platforma Geçiş YapıyorAldığımız bilgilere göre BMW, daha hafif yapıda üretim mantığını verdiği Clar Platformuna geçiş yapıyor. Bu üretim yeri BMW 7 Serilerine de ev sahipliği yapıyor. Temeli karbon fiber olan bu platform sayesinde 6 GT yaklaşık 150-200 kg arası daha hafif olması bekleniyor. Alt yapısı 5 Serisi doğrultusunda düşünülse de baktığımız zaman 7 Serileri ile ortak çalışma içinde oldukları anlaşılıyor.

BMW 6 GT Vücut Yapısı Fazlasıyla Büyük

BMW 6 GT Vücut Yapısı Fazlasıyla BüyükBoyutları belli olan 6 GT’nin uzunluk olarak 5.09 metre, genişlik olarak 1.9 metre ve yüksekliği 1.538 olarak belirlenmiş. Yani 6 GT’nin, BMW 5 GT’den yaklaşık 87 mm daha uzun olduğunu görüyoruz.

BMW 6 GT’nin Tasarımı Şaşırtmadı!

BMW 6 GT'nin Tasarımı ŞaşırtmadıBMW 6 GT’ye hayret edilecek cinsten bir karoser yapısı yok. Çünkü dış tasarım anlayışını yenilenen 5 Serisinden tanıyoruz. Özellikle iç mekan yapısına bakıldığında yine 7 Serisi hissiyatları geliyor. 6 GT’nin büyük ihtimal ile çıkışı, diğer modellerin yenilenme süreçlerine denk getirilmiştir. Sonuçta 5 GT’nin iptalinden sonra eski 5’lerin yenilenmesi beklenecekti!

GCM Yatırım Banner

BMW 6 GT Motor Seçenekleri Arasında 2.0 Litrelik Ünite de Olacak

BMW 6 GT Motor Seçenekleri Arasında 2.0 Litrelik Ünite de OlacakDüşük hacim motor uygulamasını 5 Serilerinde kullanan BMW, 7.30‘lar da kullanılan 2.0 litre hacimli turbo destekli benzinli motorun 6 GT modeli içinde düşündüklerini bildirdi. Bu bilgilerden yola çıktığımız zaman bu model 6.30 GT oluyor. Yüksek değerler üretmesi ile ünlü bu motor 258 beygir güç üretiyor. Diğer seçenekler arasında 3.0 litrelik 6 silindirli 340 hp‘lik bir motorda görev almış. 6.40i GT 4×4 özelliğinide ayrıca sahip olacağı söylendi.

BMW’nin GT‘lerde yapmış olduğu değişim ile 5 GT’ler artık 6 GT‘ler ile hayat bulacak. Yapılan bu gelişim süreçleri de BMW X7‘nin yavaş bir şekilde nasıl olacağı hakkında bilgi veriyor. 6 Gran Turismo belkide BMW’nin bu alandaki son çıkarışı olabilir. 6 Serisi Coupe‘nin üretimden alınması ile kalan boşluk GT ile doldurulmuş. 2018 yılı ile 6 GT hakkında daha detaylı bilgiler sunacağız.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın