Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Yılının En İyi Performansa Sahip 10 Yarış Arabası ve Konsept Modeli

Hem hızlarıyla hem de tasarımlarıyla hayalleri süsleyen yarış arabalarından hangisinin 2016'nın en iyi performansına sahip olduğunu biliyor musunuz?
2016 Yılının En İyi Performansa Sahip 10 Yarış Arabası ve Konsept Modeli
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Yeni üretim otomobillerin birçoğu inanılmaz görünümlere ve özelliklere sahip olduklarından, 2016 yılı otomotiv dünyası için bir milat gibi başladı. Bu modeller sadece eşsiz tasarımları ile aklımızı başımızdan almakla kalmayıp, güzel gövdelerinin altında bulunan etkileyici güç ile de araba meraklılarının gönüllerinde taht kurmayı başardı. 2016 yılının heyecan verici otomobilleri sahip oldukları bir hayli yüksek performanslar sayesinde önümüzdeki yıllarda üretilecek yeni modellere de tarz açısından ışık tutuyor.

Göz alıcı modeller geçtiğimiz sene de performansları ile bizleri şaşkına çevirmeyi başarmıştı. Ama bu yıl yakın bir zamanda gerçekleşen Chicago Otomobil Fuarı, 2016’nın çıtayı bir üst seviyeye taşıyacağını bizlere kanıtladı. Özellikle beygir gücü yüksek konsept araçlar ve dudak ısırtan güzellikteki yarış arabaları, otomobil tutkunlarının beklediğinden çok daha ötesini bulmalarını sağladı. Hızlı ve Öfkeli filmi gibi dünyanın en pahalı film arabaları arasında yer alan birçok model, eskinin aşkı ve yenin heyecanıyla izleyicilere sunuldu. Dilerseniz, 2016 yılının en iyi performansa sahip yarış otomobillerinin ve konsept arabalarının hangi canavarlar olduklarına ve kaputlarının altında nasıl bir güç barındırdıklarına birlikte göz atalım.

İşte karşınızda 2016’nın en iyi performansını sergileyen yarış arabaları ve konsept modelleri:

10 Chevrolet Camaro 1LE

Chevrolet Camaro 1LEChevrolet Camaro modeli, bu sene gösterime sunduğu 1LE versiyonu ile muhteşem bir dönüş yaptı. Hem V6 hem de V8 motor ile donatılmış bu sembolik araç, karbon fiberli kasasının yanı sıra sürüş sırasında sizlere adrenalin patlaması yaşatacak altı ileri şanzımana sahip bir otomobil. V8 motorlu olan versiyonu 455 beygir gücüne sahipken, V6 motorlu olan model ise 335 beygir gücü üretmektedir.

9 Jaguar F Tipi

Jaguar F TipiHer açıdan oldukça çekici olan 550 beygir gücüne sahip üstü kapalı bu versiyon, nefes kesen güzelliği  ve bünyesinde barındırmış olduğu yüksek performansı ile tam anlamıyla kalbinizde yer edecek muhteşem bir otomobil. Eğimli tavanı, ortalanmış egzozu, çekici yan uzantıları ve kabarık alüminyum çamurlukları ile sahibini kendisine hayran bırakacağı kesin. Orantısal olarak her şeyin mükemmel olduğu bu araç, sahip olduğu supercharged V8 motorunun gücü ve manuel şanzımanı ile de kusursuz bir sürüş deneyimi sunacaktır.

GCM Yatırım Banner

YILLARIN ESKİTEMEDİĞİ EFSANE MARKA JAGUAR HAKKINDA BİLMEDİĞİNİZ GERÇEKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

8 Lexus RC-F

Lexus RC-FLexus’un geniş gövdeli RC-F modelini görür görmez ne kadar çılgın bir otomobil olduğunu anlayacaksınız. Cıvatalı geniş gövde çamurlukları, yola yapışmasını sağlayan aerodinamik kiti, etkileyici kanatları ve dövülmüş RAYS jantları ile oldukça muazzam bir arabadır. Mükemmel iç tasarımı ve fazlasıyla şık koltukları ile Lexus’un bu modeli tamamıyla gelişmiş bir otomobildir.

7 Mazda Speedster Concept

Mazda Speedster ConceptOldukça kullanışlı olan bu küçük canavar ile tur atmaya başlamadan önce gözlük, deri şişme ceket ve bir çeşit kaşkol giyinseniz iyi olur. Yüzünüze çarpan böcekler de bu deneyimin bir parçası olabilir. Zevkli ve abartısız aerodinamikleri ile performans arttırıcı alaşım jantlar ve ortalanmış çift egzozu ile bu pudra mavisi Mazda konsept modeli, cabrio bir otomobilde yüksek performansı sonuna kadar yaşamak isteyenler için inanılmaz bir otomobildir.

6 Infiniti Q60 Concept

Infiniti Q60 ConceptInfiniti Q60 modelinin sahip olduğu güzellikleri anlatmaya kelimeler yetmez. Bu modelde bulunan V6 VQ motor her zaman için oldukça güçlü olmuştur. 400 beygir gücü üreten twin turbo V6 versiyonu, sahip olduğu olanaklar ile lüks meraklılarını fazlasıyla heyecanlandıracaktır. Adapte edilmiş amortisörleri ve daha büyük frenleri ile bu modelin neden böylesine muhteşem bir araba olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

5 Dodge Viper ACR

Dodge Viper ACROldukça tarz görünümü ile yola çıkmaya hazır olan ve dünyanın en hızlı kaslı otomobil modelleri arasında yer alan Viper’in ACR versiyonu, bir aracın mükemmel bir canavar olabilmesini sağlayan bütün özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Dodge Viper modelinin bu versiyonunun kademeli olarak üretileceği belirtilirken, 8.4 litrelik 645 beygir gücü üreten V10 motoruna sahip versiyonu görünüşüyle de en iyi Viper modellerinden biridir.

4 BMW M4 GTS

BMW M4 GTSM4 modelinin oldukça özel bu versiyonu, 493 beygir gücü ile şehir içi kullanımı yasal olan bir otomobildir. Nisan ayında satışa çıkması planlanan bu inanılmaz canavar, henüz piyasaya sürülmeden satın alınmaya başlanmış. M TwinPower turbocharged motoru ile kaputunun altında nasıl bir gücü barındığını daha iyi anlayabilirsiniz. Ayrıca bu araç, en eşsiz renk kombinasyonlarından bir tanesi ile karşımıza gelmektedir.

3 Mopar Chrysler 200

Mopar Chrysler 200FCA yakın zamanda, bazı akıllı televizyon reklamlarında görmüş olduğumuz bu Mopar donanımlı model gibi Chrysler 200’ün tanıtımını gerçekleştirmişti. Ayrıca bu otomobiller muhtemelen en çok satan sedan modellerinden bazıları olmuştu. Ördek gagasına benzer bagaj kapağı, alçaltılmış sürüş yüksekliği, büyük Mopar frenler, oluklu rotorlar, siyah jantlar ve entegre edilmiş egzozlar ile etkileyici bir görünümüne sahip bu Chrysler modelinin şimdilik sadece Hellcat versiyonu üretilmiştir. Lüks otomobil, Tigershark motor ile güçlendirilmiştir.

2 Evasive Motorsports Scion FR-S

Evasive Motorsports Scion FR-SBu Scion modeli, bahsedilmesi gereken oldukça gelişmiş bir yarış arabasıdır. Evasive Motorsports, yıllar boyunca gerçekten inanılmaz otomobiller üretmiştir ve efsanevi FR-S modeli üretmiş oldukları en iyi arabalardan bir tanesidir. Turbocharged motoru ve baştan aşağı her şeyi ile özel olan bu araç, Subaru görünümündeki BRZ, STI versiyonunun ilginç bir karşıt modelidir. Scion modeli belki de bu yıl sonu tükenecek, ancak neyse ki FR-S versiyonu Toyota adı altında yaşamaya devam edecek.

1 Buick Avista Concept

Buick Avista Concept1903 yılında otomobiller üretmeye başlayan Amerikalı araba üreticisi Buick, çok fazla tanınmamasına rağmen tasarlamış olduğu modeller fazlasıyla dikkat çekicidir. Bu spor coupe modeli konsept araç, inanılmaz görünümünün dışında mükemmel bir performansa sahiptir. Regal GS ile güçlendirilmiş Avista modeli, nihayet bu yıl piyasaya çıkıyor. Lüks bir arabadan beklenilen bütün özellikleri bünyesinde barındıran bu araç, belki de Buick’in yeniden doğmasını sağlayacaktır.

Dış tasarımların yanında, şık iç tasarımlarıyla dikkat çeken 2016 model otomobiller de bizleri fazlasıyla heyecanlandırmıştı. Şimdi bir de bu modellere yüksek performanslar eklendiğinde, inanılması zor özellikler otomobil tutkunlarını şaşkına çeviriyor. Teknolojik gelişmelerin otomotiv mühendisliğine yapmış olduğu katkılar sayesinde her yıl bir önceki modeli gölgede bırakacak otomobillerin üretilmesine devam ediliyor. Peki, her şeyi bir kenara bırakıp sorumuza gelelim. Üretmiş oldukları beygir gücü ve muhteşem görünüşleri ile bu 2016 yılının en iyi performansa sahip arabalarından hangilerini kullanmak isterdiniz? Sorumuzun cevabı ile birlikte bu konu hakkındaki düşünce ve yorumlarınızı da bizlerle paylaşırsanız, seviniriz…

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.