Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Karşımıza Çıkan En İyi 10 Araba

86. Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkan 10 can alıcı araba ile tanışmaya hazır mısınız? İşte merak edilen tüm detaylar...
2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Karşımıza Çıkan En İyi 10 Araba
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Cenevre Otomobil Fuarı, hem kaslı Amerikan arabalarının hem Japon mühendislik harikalarının hem de Avrupa’nın önde gelen otomotiv firmalarının üretmiş olduğu birbirinden güzel modellerin sergilendiği bir etkinliktir. Bu yıl 86. kez düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı, 1500 beygir ile dünyanın en güçlü ve en hızlı arabası 2018 Bugatti Chiron gibi modellere de ev sahipliği yaptı.

Otomobil hayranlarının birçoğu listemizde yer alan modellere çok da aşina olmayabilirler. Çünkü Avrupalı araba üreticileri bu modellerin herhangi bir yerde tanıtımını yapmadı. Cenevre’deki bu fuar, inanılmaz ve ulaşılması neredeyse imkansız olan arabaların yer almış oldukları, performans açısından gösterişli araçlar ile donatılmış bir etkinliktir.

Bu nedenle bizler de listemize, kalite fiyat bakımından uygun, tamamen fayda sağlayan seçenekler sunan, egzotik ve olağanüstü modelleri de dahil ettik. Dilerseniz, dünyanın en prestijli otomobil fuarı olan Cenevre’de sergilenen bu muhteşem arabaların hangileri olduklarına birlikte bir göz atalım.

İşte huzurlarınızda Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen en iyi arabalar:

10 Opel GT

Opel GTOpel GT modeli biraz küçük bir araba olsa da diğer Opel modellerine öncülük edecek özellikler ile donatılmış, tam bir konsept otomobildir. Hatta bu aracın seri üretim versiyonu üretilse, otomotiv piyasasını yerle bir edebilirdi. Opel’in sınırlı sayıda üretmiş olduğu bu konsept model, şirketin 50. yıldönümünü kutlamak için oluşturulmuş. 2016 Cenevre Otomobil Fuarı bu sene, vahşi küçük konsept arabalar ile donatılmış.

GCM Yatırım Banner

9 Volvo V90

Volvo V90Dünyada bir kez daha station vagonları arzulanabilir modeller yapmak için tasarlanan Volvo V90 modeli, Cenevre’de iyi bir başlangıç yaparak, bu tarz otomobillerin piyasasını tekrar canlandırmayı başarmıştır. Volvo’nun ölçülebilir ürün mimarisi üzerine inşa edilen V90 modeli, 2017 yılında piyasaya sürülecek ve 400 beygir güç üreten bir hibrid sistem eklentisi de sunacak.

8 Ferrari GTC4Lusso

Ferrari GTC4LussoDört kapılı hatchback GTC4Lusso modeli, “aile dostu Ferrari” olarak FF modelinin yerini almaya adaydır. 680 beygir gücü üreten 6.2 litrelik V12 motora sahip olduğu ileri sürülen bu Ferrari modeli, saatte sıfırdan 100 kilometrelik hıza sadece 3.4 saniyede ulaşabilmekte ve dört çeker özelliği sayesinde de saatte 333 kilometrelik hıza çıkabilmektedir.

7 Arash AF10

Arash AF10Birleşik Krallık’ın en küçük otomobil üreticilerinden biri olan Arash, son yıllarda üretmiş olduğu modeller sayesinde arabaseverlerin dikkatini çekmeyi başardı. Söylendiğine göre 2.080 beygir gücü stoklayabilen AF10 modeli, büyük ihtimalle Cenevre Otomobil Fuarı’nda bir yıldız haline gelecek. Saatte 100 kilometrelik ivmeye 2.8 saniyede ulaşabilen Arash AF10 modeli, 900 beygir gücü ve 2.170 Nm tork üreten 6.2 litrelik bir V8 motora sahiptir. Dörtlü elektrikli motor gücü ve dört çekiş özelliği de eklenince 1180 beygir gücüne ulaşan bu model, beş ileri şanzıman ile piyasaya sürülecek.

6 Aston Martin DB11

Aston Martin DB11Aston Martin 2001 yılından bu yana kendi VH’ından (Vertical/Horizontal) faydalanmıştır ve köklü bir İngiliz firma olarak tamamıyla yeni bir mimari oluşturmak için kolları sıvamıştır. 2017 Aston Martin DB11 modelinin bir harf işareti olan “şapka” şeklindeki görünümü ile alay edilen V12 twin-turbo motoru, James Bond’un en yeni Aston Martin modeli DB10 versiyonundan dönüştürülen bu inanılmaz arabayı karşımıza çıkardı.

5 Jaguar F-Type SVR

Jaguar F-Type SVRGelmiş geçmiş en hızlı Jaguar modeli Jaguar F-Type SVR sahip olduğu V8 motoru sayesinde 600 beygir gücü üretebiliyor ve yeniden düzenlenen alüminyum süspansiyon düzeneği ile zaten oldukça agresif olan F Tipi, Jaguar Land Rover’ın SVO (Özel Araç Faaliyetleri) ekibinin bir ürünüdür. İlk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkan Jaguar F-Type SVR modelinin, bu yaz sahiplerine teslim edileceği söyleniyor.

4 Renault Alpine

Renault AlpineFransız otomobil üreticisi Renault, lüks araba üreticilerinin üst katmanlarındaki Porsche, Audi ve BMW gibi markalarıyla, 2017 yılında piyasaya sürecekleri Alpine Vision modeli ile baş etmeyi amaçlıyor. Dört silindirli turbocharged motor ile güçlendirilen ve spor karbon fiber koltuklar, F1 tarzı direksiyon simidi gibi özelliklerin bulunduğu yarış arabalarından esinlenilerek tasarlanan iç mekanı ile bu küçük canavar, saatte sıfırdan 100 kilometrelik hıza 4.5 saniyede ulaşabiliyor.

3 McLaren 650S GT3

McLaren 650S GT3McLaren GT modelleri temelde, küresel çaptaki GT3 şampiyonalarında mücadele edebilmek için üretilmişlerdir. 12C GT3 modeli ile geçtiğimiz üç sezonda başarıya ulaşan McLaren, şimdi de optimize edilmiş aerodinamikleri ve sürücü etkileşimin daha iyi seviyelerde olacağı 650S GT3 modelini karşımıza çıkarıyor. McLaren P1 karbon fiber ve 650S GT3 modelleri ile Cenevre Otomobil Fuarı’nın tozunu attırmayı hedefliyor gibi görünüyor.

2 Maserati Levante

Maserati LevanteBentley Bentayga SUV, Jaguar F-Pace, Range Rover ve Porsche Cayenne gibi sürücüleri heyecanlandıran modellere karşılık İtalyan devi Maserati ilk SUV modeli Levante adındaki otomobili ortaya çıkardı. Fiyatlandırması, güç aktarım sistemlerinin sunmuş olduğu olanaklar ve sahip olduğu teknik özellikler ile Levante, Maserati’nin muhteşem bir modelidir. Bu yeni Maserati modelinde, elektronik süspansiyonlar, kontrol edilebilen amortisör, havalı yaylar, dört çekiş özelliği ve sekiz ileri otomatik şanzıman gibi imkanlara sahiptir.

1 Bentley Mulsanne

Bentley MulsanneBu aracı kullanabilmeniz için elinizde dünyanın en pahalı İspanyol Şarabı olan bir kadeh Barbadillo Versos 1891 ve gözünüzde bir monokl gözlük gerekecektir. Çünkü Bentley’nin en elit modeli üç özel versiyonuyla birlikte karşımıza geliyor. Mulsanne, Mulsanne Speed ve Mulsanne Extended Wheelbase olarak karşımıza gelen el yapımı 2017 Bentley Mulsanne  modelinin, sıradan, enerjik ve ekstra geniş versiyonları bulunmaktadır. Bu modeller, Bentley şirketinin olağanüstü işçiliğini ve otomotiv sanatını 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda temsil etmektedir.

Adeta uzay araçlarının bulunduğu 2016 Cenevre Otomobil Fuarı, birbirinden özel modelleri dünyaya tanıtmaktadır. 86 yıldır bu görevi başarıyla devam ettiren bu fuar, bu sene de müthiş araba modellerine ev sahipliği yapmaktadır. Sizlere sunmuş olduğumuz 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yer alan bu muhteşem modeller arasında hangilerini daha çok beğendiğinizi, düşünce ve yorumlarınızla birlikte bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.