Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2017 Aston Martin DB11 Cenevre’de Fark Yarattı

Aston Martin 2017 model DB11 ile Cenevre'de dikkat çekmeyi başardı. İşte muhteşem arabanın performans özellikleri ve tasarım detayları:
2017 Aston Martin DB11 Cenevre’de Fark Yarattı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Otomotiv sektörünün devlerinden Aston Martin, 1913 yılından beri birbirinden elit ve lüks modeller üretmeye devam ediyor. Tamamı el yapımı arabalar üreten Aston Martin, genellikle birbirine benzer modeller geliştirmiş olsa da bu yıl tasarımıyla diğer versiyonlarından farklı bir DB modeli inşa etti.

Aston Martin’in sinema ve televizyon tarihinin en unutulmaz otomobil modelleri arasında olan DB modeli, adını şirketi 1940’lı yılların sonlarına doğru satın alan David Brown’un isminin baş harflerinden almaktadır. DB modellerinden en ünlü olanı ise James Bond filmleriyle ünlenen ve dünyanın en pahalı film arabaları arasında yer alan DB5 versiyonudur.

Daha sonraları da filmle özdeşleşen bu modelin farklı ve yeni özellikleri ile birçok modeli üretilmiştir. Ancak, Aston Martin’in üretmiş olduğu yeni DB11 modeli, şirketin 104 yıllık köklü tarihinin en etkileyici modeli olacağı söylenmektedir. Belki de, Bond’un yeni modellerinden biri olacak bu DB versiyonunu birlikte inceleyelim.

Yeni Aston Martin DB11 Modelinin Performans Özellikleri

Yeni Aston Martin DB11 Modelinin Performans ÖzellikleriBir diğer İngiliz otomotiv devi olan Jaguar’ın gelmiş geçmiş en hızlı Jaguar modeli 2017 F-Type SVR versiyonu ile birlikte 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıtılacak olan Aston Martin DB11 modeli, tasarımı ve performansıyla fazlasıyla etkileyici görünüyor. DB 11 modelinin sahip olduğu 600 beygir gücü üreten, 5.2 litrelik V12 motoru, Mitsubishi’nin TwinPower turbochargerı ile güçlendirilmiş. 6.500 devirde 700 Nm tork üreten DB11’in, saatte sıfırdan 100 kilometrelik hıza 3.9 saniyede çıkabiliyor ve saatte 322 kilometrelik hıza kolaylıkla ulaşabiliyor. Ayrıca sahiplerine eşsiz bir sürüş keyfi sağlamak için de ZF 8 ileri otomatik şanzımanla birlikte geliyor.

Aston Martin DB11 Modeli Diğer Versiyonlardan Daha Farklı Bir Tasarıma Sahip

Aston Martin DB11 Modeli Diğer Versiyonlardan Daha Farklı Bir Tasarıma SahipAston Martin’in 2017 DB11 modeli, daha önceki James Bond’un en yeni lüks Aston Martin modeli olan DB10 ve DB9 versiyonlarından tamamıyla farklı bir tarzda karşımıza çıkıyor. Bu yeni modelin dış tasarımında, bu araç için özel olarak oluşturulan 20 inçlik Bridgestone lastikleri bulunuyor. Arabanın kesik burnunda bulunan ikişer artı şeklindeki farları modele farklı bir hava katıyor. DB11 modeli uzun kaputunun altında fazlasıyla gelişmiş bir motor barındırırken, iç mekanı daha fazla alan yaratmak için geriye doğru itilmiştir. Her nasılsa modelin üreticileri, otomobilin estetiğini bozmadan, ön kısmına çıkıntılı bir spoyler dahil etmeyi başarmışlar.

GCM Yatırım Banner

2017 Aston Martin Modelinin Fiyatı Ne Kadar?

2017 Aston Martin Modelinin Fiyatı Ne Kadar?Dünyanın en lüks sedanları arasında yer alan Aston Martin Rapide modeli kadar donanımlı olan DB11 modeli, 1500 beygir ile dünyanın en güçlü ve en hızlı arabası 2018 Bugatti Chiron modeli gibi seçkin arabaların yer aldığı Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Bu yeni model Aston Martin modeli, en pahalı İngiliz arabası olan 1959 Le Mans Aston Martin kadar pahalı bir model olmasa da, 212 bin dolarlık fiyatı ile piyasaya sürülen birçok modelden daha yüksek rakamlı bir fiyat etiketine sahiptir. Türkiye pazarına girip girmeyeceğini bilmiyoruz; ama girerse çok daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olacağı da kesin. Türkiye’de DB9’un 2016 modeli 415 bin Euro’dan alıcısını arıyor ve DB11 için akıl almaz fiyatların söz konusu olacağını kestirebilirsiniz. DB11 versiyonu, B&O bilgi eğlence sistemi, otomatik park özelliği ve 360 derece kuş bakışı görüntü sağlayan kamera sistemiyle bu fuarın en etkileyici modellerinden biri olması bekleniyor.

Bugüne kadar üretmiş olduğu otomobillerle dev bir lüks araba çınarı olan Aston Martin, her yıl olduğu gibi bu sene de 2017 Aston Martin DB11 modeli ile süper araba cenneti olan Cenevre Otomotiv Fuarı’nın ve otomotiv dünyasının tozunu attırmayı hedefliyor. Peki, birlikte incelemiş olduğumuz bu yeni model Aston Martin ile kendinizi James Bond gibi hissetmek ister miydiniz? Sorumuzun cevabı ile birlikte, 2017 Aston Martin DB11 versiyonuyla ilgili düşünce ve yorumlarınızı da bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.