Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

1960’ların En Zengin Kişilerini Taşıyan Mercedes Pullman’lardan Biri Açık Artırmada!

Mercedes'in yarım asırdan önce üretime aldığı zamanın ultra lüks limuzini 600 Pullman'lardan biri satılıyor!
1960’ların En Zengin Kişilerini Taşıyan Mercedes Pullman’lardan Biri Açık Artırmada!
HABER GİRİŞ

Gördüğümüz bu 1969 model Mercedes-Benz 600 zamanın en lüks ve ulaşılmaz limuzin modeliydi. 3.2 ve 3.9 metre limuzin şeklinde devlet başkanları, iş adamları ve kişisel alanda “Pullman” olarak insanlara sunulmuştur. Alman markanın güncel S Maybach‘larındaki özellikler akıl alacak gibi değilken, 49 yıl önce üretilen bir aracın donanım seviyesi bile ağzımızı açıkta bırakmaya yetiyor!

Sıradanlığın yanına yaklaşamayacağı bu limuzin RM Sotheby‘de açık artırma usulü ile satılacak. 1963-1981 yılları arasında sadece 2.600 örneği üretilmiş. Ve bunların sadece 304’ü Pullman olarak satılmış. Sizleri daha fazla bekletmeden ultra lüks aracın incelemesine geçelim!

Mercedes 600 Pullman, W108’lerin genel yüz hatlarını verdi.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==600 Pullman 1965 çıkışlı, W108 kasa S Serisi’deki dik far tasarımına sahipti. Boya durumu gayet canlı ve pürüsüz duruyor. Genelde büyük devlet adamları tarafından kullanıldığı için çamurluklarına flama çubukları verilmiş.

Uzun araç yarım asırlık yaşına rağmen diri duruyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Bozulmamış yapısına baktığımızda “O bir Mercedes” cümlesini bizlere söyletiyor. Bu araç tipi eski zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nda da kullanılmıştır. Hatta bir garajda 600 Pullman’dan iki adet saklandığı söylendi.

Mercedes limuzinin lüks alayışı sadece iç mekan kısmında değil!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Tampondan başlayan krom detay çalışmaları, çamurluklardan, alt eteklere kadar tarifsiz bir güzellikte duruyor. Cam kenarları da pahalı duran parlak malzemeden yapılmış.

GCM Yatırım Banner
Mevcut sahibi 2005 yılında Mercedes 600 Pullman için sağlam paralar yatırmış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Karizmatik limuzinin bazı restorasyon çalışmalarına ihtiyacı varmış. Şimdiki sahibi de 13 sene önce aldığı aracına tam 40 bin dolar para yatırmış. A’dan Z’ye eksiksiz yenilemesi gerçekleştirilmiş.

Yenileme sırasında kullanılan parçalarda Mercedes-Benz sınırları dışına çıkılmamış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Krom, arka tampon ve far detaylarında devam ettirildiğini görüyoruz. Bagajda yazan 600 ve logolar da orijinal!

600 Pullman kokpitinin verdiği kalite hissiyatını kesinlikle başka bir otomobilde bulamazsınız!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==40.000 dolarlık restore ücreti içerisinde iç mekana fazla yatırım yapılmamış. Birkaç tonda çalan kornaya sahip direksiyon, yuvarlak kadranlara sahip gösterge paneli ve ahşap kaplamalara ekstra bir şey yapılmamış diye duyduk!

Borda renk koltuklar sünger değil, yaylı!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Adeta vücudun şeklini aldığı söylenen koltukların deri kalitesi ve konforunun kusursuz olduğu söylenir. Çoğunluklu üst düzey kişilere hitap edildiği için koltuklar arasında hazır kadehleriniz ve buzdolabınız var.

Kaput altındaki motoru herkesi taşımaya yeter!

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==6.3L hacimli ünite 250 ps güç üretiyor. 500 nm torkla hareket eden 600 Pullman, 4 ileri otomatik şanzımanla aktarımlarını yapıyor.

Açık artırma usulü olduğu için fiyat konusu şimdilik kestirilemiyor. Bir zamanlar Bentley ve Rolls Royce topraklarını da işgal etmeyi başaran bu 6 kapılı lüks limuzin, üzerindeki emeği ve harcanan parayı dışarıya yansıtıyor. Peki, sizin bu otomobil için bir fiyat tahmininiz var mı?

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.