Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Zelenski: Rusya İğrenç Savaş Suçları İşliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın 200 binden fazla çocuğu kaçırdığını ve savaş suçları işlediğini söyledi.
Zelenski: Rusya İğrenç Savaş Suçları İşliyor
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Lüksemburg parlamentosuna gönderdiği video mesajda önemli açıklamalarda bulundu. Zelenski açıklamasında Ruya’nın şu anda Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 20’sini işgal ettiğini söyledi.

Ukrayna lideri işgal altında olduklarını vurgulayarak, “Neredeyse tüm Rus ordusuna karşı kendimizi savunmamız gerekiyor. Savaşa hazır tüm Rus askeri oluşumları bu saldırıya karışıyor.” açıklamasında bulundu.

Rusya’nın en iğrenç savaş suçlarını işlediğini kaydeden Zelenski, yetişkinleri ve çocukların kaçırıldığını söyledi. Zelenski, Rusya’nın ilk günden bu yana yetimhanede kalan ebeveynlerden ayırdığı toplamda 200 bin Ukraynalı çocuğu kaçırdığını söyledi.

Rusya, bu çocukları yerlerinden ettiğini ve uzak bölgelere yerleştirdiğini belirten Zelenski, bu politikanın asıl amacının insanlara Ukrayna’yı unutturmak ve geri dönmelerini engellemek olduğunu ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı, Rus saldırıları sonucu 689 çocuğun yaralandığını ve sayının daha fazla olabileceğini söyledi. Rusya’nın 2014’ten bu yana Ukrayna’yı işgal ettiğini belirten Zelenski, ele geçirilen bölgenin Hollanda’nın yüz ölçümüne karşılık geldiğini belirtti.

RRus birliklerin Ukrayna’da 3 bin 620 yerleşim birimine girdiğini belirten Zelenski, bunlardan bin 17’sinin kurtarıldığını ve daha 2 bin 603’ü yerleşim yerinin daha kurtarılacağını ifade etti.

Zelenski: Rusya Büyük Kayıp Verdi

Rusya’nın savaşın başladığı 24 Şubat’tan bu yana 30 binden fazla askerini kaybettiğini belirten Ukrayna Devlet Başkanı,  “Bu, Sovyetler Birliği’nin Afganistan’daki 10 yıllık savaşta ölenlerin sayısından daha fazla. Rusya’nın iki Çeçen savaşındaki ölü sayısından daha fazla. Bu Rusya’yı durdurmuyor. Bu devlet hala kaybetmeye ve öldürmeye hazır.” açıklamasını yaptı.

Volodimir Zelenski, Rusya üzerindeki baskının artırılması gerektiğini belirterek, daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Yaptırımlara yenilerinin eklenmediği gerektiğini kaydeden Zelenski, “Altıncı yaptırım paketi uygulanır uygulanmaz 7. hazırlamalıyız. Savaş için çalışan tüm Rus yetkililer ve baskı için çalışan tüm Rus yargıçlar yaptırımlara tabi olmalıdır, varlıkları dondurulmalıdır” diye konuştu.

 

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın