Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yüzde 498 yükselen hisse bu kez taban oldu: Tedbir gecikmedi

Borsa İstanbul, Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Tureks Turizm Taşımacılık payları için tedbir uygulanacağını duyurdu.
Yüzde 498 yükselen hisse bu kez taban oldu: Tedbir gecikmedi
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksinin yüzde 0,48 düşüşle 9700 puana gerilediği 13 Mayıs tarihli işlem gününde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden tedbir kararı alınan hisseleri paylaştı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararınca devreye alınan volatilite bazlı tedbir sistemi kapsamında Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (BEGYO) ve Tureks Turizm Taşımacılık (TUREX) paylarının 14.05.2025 tarihli işlemlerden 13.06.2025 tarihli işlemlere kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyeceği belirtildi.

Tedbir kararı alınan hisselerden olan TUREX, yıllık bazda yüzde 498’lik artışla BIST 100 endeksinin oldukça üzerinde bir performans sergiledi. 9 Mayıs’ta 50,95 TL’yi gören hisse, son 3 işlem gününde taban hareketi gösterdi ve 13 Mayıs’ta günü 35 TL’den tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.