Citroen’in tamamen yeni versiyon aracı C3 Air Cross‘un konsept halini sizlerle paylaşmıştık. Çıkışı hakkında sizlere sunduğumuz resimler her ne kadar konsept adı altında geçse de çıkış yapısıyla bire bir uyumlu olduğunu görüyoruz. Fransız markanın C3 çalışması rekabette eksik kalan yerleri tamamlamak adına ortaya çıkartıldı. Çünkü çevresinde crossover üyeleri boy gösteriyordu. Renault Captur, Peugeot 2008 ve Fiat’ın 500X modeli. Şimdi söylediklerimiz gözüken kısmıydı.
kolayca yatırım yapın
Diğer taraftan Kia Stonic ve Hyundai Kona tanıtımlarını bitirerek üretim aşamaları tamamlanmıştı. C3 Aircross, boyutlarına bakılmadan markasının oldukça iyi olan teknolojik ekipmanından yararlandırılmış. Konfora ve güvenliğe sunulan özellikler sınıfında daha çok öne çıkmasını sağlayabilir. Aircross’un üretimi PSA Group‘a yeni katılan Opel’in İspanya fabrikasında üretime alındı. Bunuda Opel’in yeni crossover’ı olan Crossland X‘den anlayabiliyoruz.
Dediğimiz gibi C3 Aircross’un grafikleri konsept ile büyük ölçüde aynı. Bir çok kişi için ikilemde bırakan ön kısım yine C4 ve C4 Cactus tarzı, Citroen’in marka yüzü aktarıldığını görüyoruz. C3 Aircross’a 90 farklı renk kombiniyle alabiliyorsunuz. 8 dış, 4 tavan ve ek olarak 4 renk paketi şeklinde sunuluyor. Kaputa yakın konumlu Led aydınlatmalara karşı normal far grubu daha aşağıda sis farıymış havasında duruyor. Farklı stil açısından fena değil! Tamponu, uyumlu olan 3d ızgara ve krom reng sportif difüzörden oluşuyor. C3 Aircros’un yan kısmında çamurluk üstü korumaları görüyoruz. Bu da crossover havasına katkıda bulunmuş. Yuvarlak hatlara sahip küçük Aircoss’ta havalı 16 ve 17″ büyüklüğünde jantlar mevcut. Seçtiğiniz renk kombinine göre d stun kısmına takım parça geliyor. Farklı şekilleri çok seven Citroen bu aracı için de hareketli bir arka görünüm çizmiş. Stop farlar sanki bir kalıbın içerisindeymiş gibi tasarlanmış. Biraz da göz yanılması yapıyor. O yansıma da Fiat 500’lere benzemesinden sanırım. Şimdi hazır olun! C3 Aircross’un iç mekan ve özelliklerini başlıyoruz. Konfora yönelik donanımlarda; panaromik cam tavan, head-up display, anahtarsız çalıştırma ve otomatik parka etme özelliklerine sahip. Güvenlikten söz edecek olursak; ani oto panik fren, yorgunluk algılayıcı, trafik tabela algılama ve oto uzun far donanımlarına sahip. B segmenti bir araca göre fazlası var eksiği yok! C3 Aircross’da son nesil PureTech motorları görüyoruz. 1.2L 3 silindir turbo ünite 82-110-130 hp güçlerde sunulacak. Dizel tarafına baktığımızda 100 ve 120 hp’lik 1.6L BlueHDI seçeneği bulunuyor. PSA’nın düşüncesine göre de ileri bir tarihte hibrit bir motor koyma planları var. Olası fiyatlara baktığımız da 1.2L versiyonun 64 bin TL başlayıp 80 bin TL’ye kadar gitmesini bekliyoruz. Dizelini ise 90 bin TL civarlarında bekliyoruz.
* Yazar Yorumu
C3 Aircross hakkında detayatlı tüm bilgilere sunmuş olduk. Citroen’in yeni crossover atağı bence ses getirecektir. Özelliklerine baktığımızda en az 3 noktada rakiplerine üstünlük kuruyor. Renault Captur’un orta halli yapısına karşı C3 Aircross daha alınası duruyor. Citroen bana kalırsa bu tarzını iyi tutturdu. Yani sabit ve alışıldık grafiklerden uzak duruyor. Markanın en sevdiğim yanı da sürekli geliştirdiği, özellikle pratik teknolojiler dikkati çok çekiyor. Mesela selfi çekme özelliği! Uygulama olarak basit olabilir ancak düşünüp koymak önemli olan.
İlginizi Çekebilir :
Eğer tahmin ettiğimiz fiyat aralığında gelirse mesela Hyundai i20 gibi bir arabaya göre daha mantıklı olacaktır. Yüksek ve SUV duruşu da C3 Aircross’un avantajlı yanlarından birisi. Yeni nesil 1.2 Puretech motorlar performans olarak iyi olacağa benziyor. 3 silindir olması yakıt tüketiminde artı değer katacaktır. Performansta da orta halli bir gidiş sunduğu taktirde neden alınmasın! Peki, Citroen’in pratik crossover’ı C3 Aircross hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir?