Yataş Yatak ve Yorgan Sanayi Ticaret A.Ş. (YATAS), Kayseri İncesu’da hayata geçirdiği yeni sünger üretim tesisinin resmi açılışını 17 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirdiğini duyurdu.
kolayca yatırım yapın
Şirketin 28 Şubat 2023 tarihinde aldığı yatırım kararı doğrultusunda hayata geçirilen tesis, 213 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek. Fabrika, yıllık ortalama 1 milyon 200 bin metreküp üretim kapasitesiyle Yataş’ın üretim altyapısına önemli katkı sağlayacak.
Yataş, ilk üç yıl içerisinde tesisin yüzde 80 kapasite kullanım oranına ulaşmasını, beş yıl içinde ise tam kapasiteyle üretim yapmasını hedefliyor.
Yataş Bedding, Enza Home, Divanev ve Puffy markalarıyla faaliyet gösteren şirket, yeni yatırımla birlikte sünger üretiminde iç tedarik kapasitesini önemli ölçüde artırmayı amaçlıyor. Böylece üretim süreçlerinde daha yüksek verimlilik, kalite standardizasyonu ve operasyonel esneklik sağlanması hedefleniyor.
Şirket, İncesu Sünger Fabrikası’nın devreye alınmasıyla birlikte maliyet yönetimi, tedarik güvenliği ve katma değerli üretim alanlarında rekabet gücünü artırmayı planlıyor. Yeni tesisin, Yataş’ın büyüme stratejisi ve üretim kapasitesinin güçlendirilmesi açısından önemli bir yatırım olduğu değerlendiriliyor.