Yurt dışında yerleşik yatırımcılar, 2 Ekim haftasında Türkiye piyasalarında hem hisse senedi hem de devlet iç borçlanma senetlerinde (DİBS) net satıcı oldu.
Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilere göre yabancı yatırımcıların hisse senedi satışları 189,9 milyon dolar, DİBS satışları ise 484,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylece yabancıların yurt içi piyasalardaki toplam net çıkışı 734,6 milyon dolara ulaştı.
Bir önceki hafta yabancılar hisselerde 358,6 milyon dolarlık net alım yaparken, DİBS’te 409,9 milyon dolarlık satış gerçekleştirmişti.
Yabancıların hisse senedi stoku 25 Eylül’deki 38,87 milyar dolardan 36,79 milyar dolara, DİBS stoku ise 17,12 milyar dolardan 16,66 milyar dolara geriledi.
Yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye’deki toplam portföy stoku da aynı dönemde 147,01 milyar dolardan 144,27 milyar dolara düştü.