Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yabancı Yatırımcılar için Kaçırılmayacak Fırsat: Borsa İstanbul!

Üzeyir Doğan, Borsa İstanbul'un yabancı yatırımcılar için büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, yılın ikinci yarısında yabancı ilgisinin artacağını öngördüğünü ifade etti. İşte detaylar;
Yabancı Yatırımcılar için Kaçırılmayacak Fırsat: Borsa İstanbul!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, CNBC-e televizyonunda katıldığı “Son Baskı” programında önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, Türkiye’deki borsanın yabancı yatırımcılar için büyük bir fırsat sunduğuna işaret etti.

Doğan açıklamasında, “Eğer istediğimiz yabancı yatırımcıları borsaya çekmeyi başarabilirsek ve kafa karıştıran vergi gibi konuları gündemden çıkarabilirsek, gecikmiş bir yabancı ilgisinin ortaya çıkacağına inanıyorum. Yılın ikinci yarısında bu ilgiyi daha net bir şekilde görebiliriz.” dedi.

Borsa İstanbul’un yabancı yatırımcılar için büyük bir fırsat kaçırdığını savunan Doğan, yılın başında BIST 100 endeksinin yaklaşık 250 dolar civarında olduğunu, şu an ise neredeyse 340 dolar seviyesine ulaştığını hatırlattı.

Dolar bazında yabancı yatırımcıların yüzde 30-35’lik bir getiri fırsatını kaçırdığını belirten Doğan, her şey yoluna girdikten sonra gelirim algısının fiyatlamaların daha da artmasına neden olacağını ifade etti.

BIST 100, 400 Dolara Ulaşacak

Bu yıl içinde endeksin 400 dolar ve belki de daha üst seviyelere ulaşabileceğini düşündüğünü söyleyerek, bunun yabancı yatırımcılar için cazip bir fırsat sunduğunu kaydetti.

GCM Yatırım Banner

Bu 60 dolarlık farkın dolar bazında yüzde 20-25 civarında bir dolar bazlı getirinin 6 ayda elde edilebileceği anlamına geldiğinin altını çizdi.

Bu durumunsa yabancı yatırımcıyı cezbedebilecek ciddi fırsat olduğunu savundu. Ancak sürekli bir engelin çıktığını ve yatırımın geciktiğini belirten Doğan, seçimlerin beklenmesi gerektiğini, sonrasında negatif bir algı olduğunu ve ardından vergi tartışmalarının başladığını dile getirdi.

Söz konusu durumların yabancı yatırımcıların gelişini ertelediğini ifade eden Doğan, şu an tahvil piyasasına girildiğini ve zamanla hisse senedi piyasasına da geleceklerini söyledi.

Doğrudan yatırımları da göreceklerini belirten Doğan, BYD’nin bugünkü açıklamasının buna örnek olduğunu vurguladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın