Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yabancı Portföyü Kurdu: O Hisselerde Giriş ve Çıkışlar Hızlandı

Borsadaki düşüşlerin yabancı yatırımcıya gel sinyali verdiği konuşulurken, bazı hisseler çoktan portföye eklendi. İşte yabancı payı 10 gündür değişen hisseler;
Yabancı Portföyü Kurdu: O Hisselerde Giriş ve Çıkışlar Hızlandı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

İş Yatırım’ın bugünün tarihiyle yayımladığı raporda, son 10 günlük işlemlerde yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler sıralandı. Yılın ilk haftasına hızlı giren isimlerden olan ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Altınyunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş. hisseleri (AYCES) yatırımcılara geçen haftanın en çok kazandıranı olduktan sonra yabancı payıyla adından söz ettirdi.

10 gündür yabancı oranı yükselen ve haftalık yüzde 40’ın üzerinde artarak rekor seviyesine ulaşan AYCES, yıllık yüzde 500’ün üzerinde kazandırdı.

Gündeme çok fazla gelmeyen Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (EPLAS) ile Fade Gıda Yatırım Sanayi Ticaret A.Ş (FADE) de 10 gündür yabancı alımlarına konu olan isimlerden oldu.

Geçen yıl Ağustos ayında halka arz olan ve tavan serisini 2 haftanın üzerine çıkaran Ofis Yem Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OFSYM) de yabancı oranını artıranlar arasında sıralandı.

Uşak Seramik Sanayii A.Ş. (USAK) ise diğer hisselerin aksine 9 gündür yabancıların radarında yer aldı.

GCM Yatırım Banner

Bu Hisseler Gözden Çıkarıldı

Geçen yıl Kasım ayında halka arz olan ve 10 günlük tavan serisiyle öne çıkan Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. (AGROT) yabancıların radarından çıktı. Hisselerde yabancı oranı 10 gündür azalıyor.

Geçen yıl yabancı yatırımcıların ilgisiyle karşılaşan Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ATAGY) son günlerde revaçta olmadı. Şirket hisselerinde son 10 gündür yabancı oranı sürekli olarak düştü.

Yıllık primi yüzde 800’ün üzerinde olan Marka Yatırım Holding (MARKA) için yabancının beklentisi farklı oldu. Hisseden çıkışlar hızlandı. Son günlerde yabancı oranları sürekli düşen diğer isimler Medical Park Hastaneler Grubu (MPARK) ve Smartiks Yazılım (SMART) oldu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.