Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

USK’dan Olağanüstü Toplantı Kararı! Süt Arzı Daralıyor

Süt ve süt ürünleri fiyatları artarken üreticiler de maliyetlerin arttığına dikkat çekiyor. Keskin, konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. İşte detaylar;
USK’dan Olağanüstü Toplantı Kararı! Süt Arzı Daralıyor
HABER GİRİŞ

Türkiye’de raflarda neredeyse her gün değişen fiyatlara karşı tepkiler büyürken bir ihtiyaç olarak sayabileceğimiz süt ve süt ürünleri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Süt arzındaki gerileme ve yükselen fiyatlarla ilgili gelişmeler neticesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı alarma geçti.

Üretici ve sanayicilerle yapılan toplantılar sonucunda Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) 31 Ocak Salı günü olağanüstü toplanmasına karar verildi.

Hayvancılıkta maliyetler yükselirken USK’nin odağında yem fiyatlarındaki artış, çip süt tavsiye fiyatı ve destekleme primi yer alıyor.

Türkiye Süt Üreticileri Merkezi Birliği Başkanı Tevfik Keskin, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. USK’nın Salı günü toplanacağını onaylayarak üreticinin sırtlandığı maliyetin gerçek manada hesaplanması ve tablonun açıklanması gerektiğini söyledi. Kendilerinin yaptığı maliyet hesabına göre şu an üreticinin eline net geçmesi gereken çiğ süt satış fiyatının en az 12 TL olması gerektiğini vurguladı.

Bakanlıktan yetkililer, ideal olan çiğ/süt yem paritesinin 1.4 olmasını savunuyor. Keskin, sanayicilerin çiğ süt fiyatlarını zincir marketleri gerekçe göstererek baskılamaya çalıştığını ifade etti. 2023’ün başından beri hayvan yemine gelen zamların görmezden gelinmemesi gerektiğini paylaştı.

GCM Yatırım Banner

Çeşidine göre değişmekle birlikte yılbaşından beri süt yemi fiyatlarına yüzde 8-9 arasında zam geldiğini, üretici maliyetlerinin artmaya devam ettiğini söyledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.