Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ukrayna’nın En Zengini Rusya’ya Dava Açacak!

Ukrayna’nın en zengin ismi Rinat Akhmetov, uğradığı dev kayıplar için Rusya’ya tüm platformlarda dava açacağını söyledi. Detaylar altta;
Ukrayna’nın En Zengini Rusya’ya Dava Açacak!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Daha önce Mariupol için yeniden inşa sözü veren Akhmetov, Rus saldırılarına maruz kalan Mariupol şehrindeki çelik fabrikalarının gördüğü 17 ila 20 milyar dolar aralığında zarar için Moskova’ya dava açacağını duyurdu.

Azovstal çelik fabrikası, Rus bombardımanından ağır hasar görürken yine Akhmetov’a ait olan Illich Steel and Iron Works, Mariupol saldırılarından ağır etkilendi.

Ukrayna’nın en büyük çelik üreticisi Metinvest’in sahibi Rinat Akhmetov, Ukrayna haber portalına verdiği bir röportajda zararlar için Rusya’ya kesinlikle dava açacaklarını belirtti.

Rus saldırganlığı nedeniyle yenileme maliyetinin 17 ila 20 milyar dolar aralığında olduğunu ancak nihai miktarın Rusya’ya karşı bir davada belirleneceğini ekledi.

24 Şubat’ta Rusya’nın işgalinden bu yana Metinvest, tedarik sözleşmelerini teslim edemeyeceğini açıklamıştı. Akhmetov, finansal ve endüstriyel SCM Grubu’nun borç yükümlülüklerini yerine getirirken, özel elektrik üreticisi DTEK’in borç portföyünü yeniden yapılandırdığını dile getirdi.

Akhmetov, Rusya ile savaşın başlamasından bu yana Ukrayna’ya bağlı kaldığını belirterek; “ülkemize ve zaferimize inanıyoruz” dedi.

Bu arada, Akhmetov’un bitmemiş süper yatını satmayı düşündüğü iddia edildi. New York Times’a göre Ukraynalı milyarder, şu anda Almanya’da birinci sınıf gemi yapımcısı Lürssen tarafından inşa edilen Luminance kod adlı 475 fitlik yatının teslimatını bekliyor.

Akhmetov’un şirketinden bir yetkili, mevcut koşullar göz önüne alındığında yatın olası satışını incelediklerini söyledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.