Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ukrayna: Rusya 210 Bin Çocuğu Kendi Vatandaşı Yapmak İstiyor

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, zorla sınır dışı edilen çocuklara Rusya tarihinin öğretildiği gibi iddialarda bulunuldu.
Ukrayna: Rusya 210 Bin Çocuğu Kendi Vatandaşı Yapmak İstiyor
HABER GİRİŞ

Ukrayna savaşı 80. gününe girmeye hazırlanırken, Birleşmiş Milletler verilerine göre 13 milyondan fazla kişi evini terk etmek zorunda kaldı. Mülteci olarak diğer ülkelere giden sivil halkın önemli bir bölümünü çocuklar oluşturuyor.

Ukrayna tarafından çocuklarla ilgili çarpıcı bir iddia geldi. İnsan hakları yetkilisi Lyudmyla Denisova tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın savaşın başından bu yana 210 bin çocuğu zorla sınır dışı ettiği ve bunun yanında Rus vatandaşı yapmak istediğini söyledi.

Bu çocukların zorla ülkesinden uzaklaştırılan 1,2 milyon Ukraynalı arasında olduğu belirtildi.

Denisova, bu yorumları yapsa da kesin kanıtlar sunmadı. Kremlin tarafından da konuya ilişkin bir açıklama gelmediği aktarıldı.

Denisova açıklamasında, “Çocuklarımız dışarı çıkarıldıklarında ulusal kimliği yok ediyor, ülkemizi geleceğinden mahrum bırakıyorlar” ifadesini kullandı. Çocuklara Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in herkese anlattığı tarihin öğretildiğini de iddia etti.

GCM Yatırım Banner

Birleşmiş Milletler Ukrayna verilerine göre 12 Mayıs itibarıyla 7 bin 389 sivil kaybı oldu. 3 bin 573 sivil hayatını kaybederken, 3 bin 816 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden sivillerin 1314’ünün erkek, 855’inin kadın 1163’ünün ise cinsiyeti henüz bilinmeyen kişiler olduğu açıklandı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın