Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Twitter’ın Artan Maliyetlere Çözümü: Ofisleri Kapatmak!

Maliyetlerin artması, birçok şirket gibi Twitter’ı da önlem alma mecburiyetinde bıraktı. İşte sosyal medya devinin aldığı son karar...
Twitter’ın Artan Maliyetlere Çözümü: Ofisleri Kapatmak!
HABER GİRİŞ

Sosyal medya devi olan Twitter, artan maliyetlerden dolayı bazı ofislerinde küçülme ve kapanma kararı aldığını açıkladı.

Dev şirket e-mail aracılığıyla yaptığı açıklamada, aralarında New York ve San Francisco’nun da bulunduğu bazı ofislerini kapatacağını belirtti. Maliyetleri düşürmek için Sidney’deki ofisin de kapatılacağını belirtti.

Ayrıca İspanya, Yeni Zelanda, Almanya ve Hollanda’daki bazı ofislerini sözleşme süreleri dolduğunda kapatma planını da paylaştı.

Twitter yöneticilerinden Dalana Brand, alınan kararların çalışma prensiplerini değiştirmeyeceğini, ofislerin kapanmasının istihdamı etkilemeyeceğini belirtti. Kapanan ofislerdeki tam zamanlı çalışanlarla uzaktan çalışılmaya devam edileceğine vurgu yaptı.

Twitter, artan maliyetlere önlem olarak Mayıs ayında işe alımları durdurmuştu. Bunun yanında Twitter CEO’su Parag Agrawal, bazı seyahatlerin kısıtlandığını bildirmiş ve şirket çalışanlarına harcamalarında daha tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulunmuştu.

GCM Yatırım Banner

Aynı zamanda geçen hafta açıklanan veriler, yılın ikinci çeyreğinde şirket gelirinin düştüğünü gösterdi.

2021’in ikinci çeyreğinde 65,6 milyon dolarlık net kâr elde eden şirket, savaşın ve küresel çapta artan fiyatların damga vurduğu bu yılın ikinci çeyreğinde 270 milyon dolar zarar etti.

Söz konusu zarar, Twitter’ın şimdiye kadarki en büyük gelir kaybı olarak gösterildi. Son aylarda Twitter’ı satın alma çabalarıyla gündeme gelen Elon Musk’ın ve ekonomik belirsizliğin sosyal paylaşım ağını zarara sokmasına dikkat çekildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.