Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Türkiye’yi Ağustos’ta 6,7 Milyon Turist Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yılın ilk 8 ayına ilişkin yabancı ziyaretçi verileri açıklandı. Detaylar geliyor…
Türkiye’yi Ağustos’ta 6,7 Milyon Turist Ziyaret Etti
HABER GİRİŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yılın ilk 8 ayına ilişkin yabancı ziyaretçi girişi verileri açıklandı. Paylaşılan rapora göre Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı geride kalan 8 ayda yıllık bazda yüzde 13,95 artış gördü.

Yılın bu döneminde ülkeye giriş yapan ziyaretçilerde ülke bazında sıralama da açıklandı. Buna göre Rusya yüzde 44,84 artış ve 4 milyon 351 bin 254 kişi ile sırada yer aldı. Rusya’yı yüzde 6,03 artış ve 4 milyon 82 bin 994 kişi ile Almanya ve yüzde 12,36 artış ve 2 milyon 652 bin 188 kişi ile İngiltere takip etti.

Bu ülkeleri sırasıyla Bulgaristan ve İran izledi. Türkiye’ye bu yılın Ağustos ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,65 artışla 6 milyon 660 bin 700 olarak gerçekleşti.

Ağustos ayında en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında ise yine bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 1,52 artış ve 871 bin 270 kişi ile Almanya ilk sırada yer aldı. Almanya’yı yüzde 5,68 artış ve 852 bin 640 kişi ile Rusya ve yüzde 6,96 artış ve 588 bin 448 kişi ile İngiltere takip etti.

Sın rakamlar yılın ilk 7 ayında turist sayısında kırılan rekoru takip ediyor. Geçen ay yapılan açıklamada, Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı yüzde 7,25 artışla 7 milyon 148 bin 44 olarak kaydedilmişti.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.