Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Türkiye’nin Merkezi Rolü Kitaplaştırıldı!

İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin çatışmaların sonlandırılmasına yönelik gerçekleştirdiği girişimleri kitap haline getirdi. İşte detaylar,
Türkiye’nin Merkezi Rolü Kitaplaştırıldı!
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin barış için yürüttüğü diplomatik girişimlerini kitaplaştırdı. “Bölgesel İş Birliği ve İstikrarın Güçlendirilmesinde Türkiye’nin Merkezi Rolü” adlı kitap Türkçe ve Rusça olarak yayımlandı.

Bakanlık kitabın içeriğinde, Türkiye’nin barışın tesisine ve çatışmaların sonlandırılmasına yönelik merkezi, çok yönlü ve istikrarlaştırıcı rolünün anlatıldığını söyledi. Kitapta Türkiye’nin girişimci ve insani diplomasi yaklaşımını beş bölümde anlatılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin, girişimci ve insani dış politikası sayesinde uluslararası barışın ve huzurun tesisine yönelik gerçekleştirdiği girişimler yer alıyor.

Kitap 5 Bölümden Oluşuyor

Kitabın birinci bölümü “Bölgesel Çatışmalarda Türkiye’nin İstikrarlaştırıcı Rolü” olarak adlandırılıyor. Bölüm içeriğinde konuya dair; medya yansımaları, Sayın Cumhurbaşkanının Diplomasi Trafiği, Akkuyu Nükleer Santrali, kampanyalar ve en sonunda bölüm değerlendirmesi bulunuyor.

İkinci bölüm, “Krizlerin Çözümünde Türkiye’nin Merkezi Rolü” şekilde isimlendirilmiş. İçeriğinde ise medya yansımaları, kampanyalar ve bölüm değerlendirmesi yer alıyor.

GCM Yatırım Banner

İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan Türkiye’nin Merkezi Rolü isimli kitabın üçüncü bölümü, “Terörle Mücadele ve Barış için Türkiye’nin Girişimleri” başlığı ile sınıflandırılmış. Alt başlıklarında ise medya yansımaları, kampanyalar, dezenformasyon ve manipülasyon ile bölüm değerlendirmesi bulunuyor.

“Gerilimin Azaltılmasında Türkiye’nin Girişimleri” olarak adlandırılan dördüncü bölümde ise medya yansımaları, kampanyalar, Türk-Rusya kamuoyu, Rusya’nın Yeni Deniz Doktrini ve bölüm değerlendirmesi yer alıyor.

Beşinci ve son bölüm “Bölgesel İş Birliği Süreçlerine Türkiye’nin Katkısı” başlığı altında ele alınıyor. Bölümün içeriğinde medya yansımaları, dezenformasyon ve manipülasyon ile bölüm değerlendirmesi paylaşılıyor.

Altun: Türkiye Lehine ve Aleyhine Olan Kampanyalar Aktarıldı

İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamada, konulara ilişkin uluslararası medya yansımalarının yer aldığı kitapta Türkiye lehine ve aleyhine gerçekleştirilmiş olan etki kampanyalarının da aktarıldığını belirtti.

Kitaptaki konular üzerinden gerçekleştirilen dezenformasyon ve manipülasyon girişimlerine de yer verildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun çalışmaya ilişkin değerlendirmede bulunarak, Türkiye’nin dünya genelinde barış ve istikrar için öncü rol üstlendiğine işaret etti.

Türkiye’nin bölgesel ve küresel kriz dönemlerinde ara bulucu ve istikrarlaştırıcı rolü ile merkezi bir konumda olduğunu ileten Altun, ülkenin önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekti. Türkiye’nin insan odaklı diplomasi yaklaşımı ise tüm dünya ülkeleri tarafından takdir edildiğini ekledi.

Türkiye’nin terörle mücadeleden krizlerin barışçıl yolla çözülmesine, ara buluculuk faaliyetlerinden enerji, gıda ve insani güvenliğin sürdürülebilirliğine kadar çalışmalarına devam edileceği kaydedildi.

Başkan Altun, “Bölgesinde etkin bir güç olan Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde barış ve istikrar yolunda küresel bir aktör olma gayretini sonuna kadar sürdürecek, istikrarlaştırıcı bir güç olarak üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kitabın İçeriğindeki Bazı Anketler ve Sonuçları

Türkiye’nin Merkezi Rolü isimli kitapta, Metropoll Araştırma şirketinin Mart 2022’de düzenlediği Ukrayna’da yaşanan durumun sorumlusunun kim olduğuna dair bir anket yer alıyor.

Ukrayna-Rusya Savaşında Sorumlu Kim?
KAYNAK: İLETİŞİM BAŞKANLIĞI

Metropoll Araştırma şirketinin tespitlerine göre; Ukrayna’da yaşanan durumdan ABD ve NATO’nun sorumlu olduğunu düşünenlerin oranı yaklaşık yüzde 48 iken Rusya’nın sorumlu olduğunu düşünenlerin oranı yaklaşık yüzde 34, Ukrayna’nın sorumlu olduğunu düşünenlerin oranı ise yaklaşık yüzde 8’dir.

Aksoy, Asal, Bulgu, Metropoll ve Optimar Araştırma şirketlerinin Mart 2022 çalışmaları ile German Marshall Fund (Alman Marshall Fonu) kuruluşunun Mayıs 2022 çalışmalarında yer alan “Türkiye’nin Rusya-Ukrayna Savaşındaki tutumu sizce ne olmalıdır?” sorusuna ilişkin verilen cevaplar aşağıda görüldüğü gibidir.

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna Savaşında Tutumu Nasıl Olmalı?
KAYNAK: İLETİŞİM BAŞKANLIĞI

Cevaplar incelendiğinde, katılımcılar tarafından büyük oranda Türkiye’nin tarafsız kalması gerektiği ile arabulucuk yapması gerektiği görüşlerinde bulunduğu belirtiliyor.

Kitapta belirtilen konulardan bir başkası ise Ukrayna savaşının başlamasıyla beraber ani şeklide yükselen buğday fiyatlarının  “Tahıl Koridoru Anlaşması” ile düşüş eğilimi gösterdiği.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.