Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliği ile gerçekleştirilecek.
Yarışma ile listeye giren girişimcilerin, bölgesel olarak kanaat önderliği rolünü üstlenmesi ve potansiyel kadın girişimci adaylarına ilham kaynağı olması planlanıyor.
“Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” ve “Girişimci Kadın Gücü” olarak iki kategoride listelenecek olan şirketlerin, katılım koşullarını yerine getirmesi gerekiyor.
Başvuru Kriterleri Ne?
“Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” kategorisine başvuru yapacak olan şirketler için 2020 yılında en az 25 kadın çalışanı olması ve Türkiye’de merkezi olması şartı aranacak.
Diğer bir kategori olan “Girişimci Kadın Gücü” kategorisi birçok alt kategoriden oluşacak ve bu kategori için en az 3 yıllık işletme geçmişine sahip olma kriterinin yanında başka koşullar da bulunuyor. En az 3 yıllık işletme geçmişine sahip olan, 2019 yılında en az 1 milyon TL, 2021 yılında en az 2 milyon TL satış gelirine sahip ve bu yıllar arasında satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında artırmayı başarabilen şirketler başvurabilecek.
“Ekonomimizi Kadınların Desteği ve Gücüyle Büyüteceğiz”
TOBB Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, kadınların sosyal hayatta ve iş hayatında daha aktif rol alması gerektiğini ve kadınların başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını ifade etti. Kadınların iş hayatına katılımının artmasıyla Türkiye’nin daha da güçleneceğini aktardı.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun, Türkiye’nin en büyük kadın girişimci ağı olduğunu belirterek Kurul için “Türkiye’deki ve dünyadaki oda/borsa camiasında bir marka haline geldi. Hedefimiz, başarılı kadınların arkadan gelen gençlere rol model olmalarıdır.” ifadelerini kullandı.
Bu noktada güzel bir projeye imza attıklarını ve Türkiye’deki kadın girişimciliğin görünürlüğünü artırmak için çabaladıklarını kaydetti.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ülkelerin kalkınmasının, kadın emeğiyle mümkün olacağını ve güçlü ekonomi, gelişmiş bir toplumsal yapı için kadınların iş dünyasında daha aktif olması gerektiğini sözlerine ekledi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun sürekli olarak gündeme getirdiği finansman sorununu bu kez Öztürk de hatırlattı. Kadın girişimciler için finansman ihtiyacı kadar önemli diğer unsurun “cesaret” olduğunu vurguladı. Girişimci kadınları, kendi hikayelerini paylaşmaları için yarışmaya davet etti.