Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Türkiye ile Rusya Arasında Ödeme Krizi İddiası Gündemde!

Rusya’nın petrol gelirlerini eritmeye odaklanan ABD gözü Türkiye’nin yürüttüğü ticari ilişkilere dikti. Türk-Rus ticaretinin sekteye uğradığı ileri sürüldü.
Türkiye ile Rusya Arasında Ödeme Krizi İddiası Gündemde!
HABER GİRİŞ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün yaptığı, Türkiye’nin Rusya için en güvenilir partner olduğu çıkışının ardından bugün İngiliz haber ajansı Reuters’ta dikkat çeken bir haber yer aldı. Reuters, iki ülke arasında ödeme krizi yaşandığını yazdı. İki yıldır Rusya’ya ekonomik yaptırımlarda bulunan ABD’nin, Türkiye ile Rusya arasında ödeme krizine ortam hazırladığı ileri sürüldü.

Haberde, yalnızca enerji alanında değil, Türkiye’nin Rusya’ya gönderdiği çoğu ürünlerde tahsilat sıkıntılarının baş gösterdiği söylendi.

Rus petrol şirketlerinin aktardığına göre ise yaklaşık 3 haftadır Türkiye’den ödeme alınamıyor.

Yedi farklı kaynaktan edindiği bilgileri paylaşan yabancı basın kanalı, ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımları genişlettiğine dikkat çekti.

Böylece Moskova’nın 2 yıldır yaptırımları delmek için yan yol olarak gördüğü Türkiye ile artık ticari kanallarda tıkanıklık yaşadığı söylendi.

GCM Yatırım Banner

Haberde, “Ankara, ABD’nin yaptırımlarının Türk bankaları üzerindeki baskısını artırdığı bir dönemde, Rusya ile ticaretteki ödeme sorunlarıyla başa çıkmaya çalışıyor” çıkarımı yapıldı.

Petrol Arzı Sekteye Uğradı

Kaynakların aktardığına göre Rusya sadece Türkiye ile değil, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hindistan ve Çin ile de ticaretinde çıkmaza girdi.

Hindistan ile yaşanan ödeme sorunları nedeniyle petrol arzında kesinti yaşandığı ve Rusya’nın bir süreliğine petrol sevkiyatının etkilendiği hatırlatıldı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın