Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Türkiye Gri Listeden Çıkacak mı? Şimşek Yanıtladı

Bakan Şimşek, Türkiye’nin gri listesinden çıkarılmasıyla ilgili son aşamaya gelindiğini açıkladı ve Genel Kurul toplantısında konunun ele alınacağını bildirdi.
Türkiye Gri Listeden Çıkacak mı? Şimşek Yanıtladı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesinden çıkış sürecine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Şimşek, “Gri liste kararının kaldırılması bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan, FATF’nin Türkiye’nin kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele sisteminin daha da güçlendirilmesi için oluşturulan Eylem Planı’nın tüm maddelerini tamamladığı kararına vardığını ifade etti. Bu kararın Türkiye’nin gri listeden çıkış sürecinde son aşamaya gelindiğinin bir göstergesi olduğunu savundu.

Prosedür uyarınca FATF ekibi tarafından Türkiye’ye yapılacak ziyaret akabinde hazırlanacak değerlendirme raporunun Haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacağını kaydetti. Bu toplantıda Türkiye’ye yönelik gri liste kararının kaldırılmasının beklendiğini duyurdu.

Şimşek, bugün gelinen aşamanın tüm ilgili kurum ve kuruluşların bir sonucu olduğunu vurguladı ve başta Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) olmak üzere tüm temsilcilerine teşekkürlerini sundu.

Gri Liste Nedir?

FATF tavsiyelerine uymayı kabul eden, ancak ticari faaliyetlerdeki işlemlerin koşulları açısından hukuki ve yapısal düzenlemeleri, yapısal reformları ve izleme mekanizmaları yetersiz olan ülkeler gri listede takip edilmektedir.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın