Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Türkiye ABD’li Firmalar için Bölgesel Üs Konumunda

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat, ABD'li firmaların Türkiye'yi bölgesel üs olarak gördüğünü ve daha fazla ABD yatırımı çekmek istediklerini söyledi.
Türkiye ABD’li Firmalar için Bölgesel Üs Konumunda
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat, ABD’li yatırımcılarla görüşmek üzere bulunduğu Washington’da Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilere dair konuştu. Polat, ABD’den Türkiye’ye daha fazla yatırım çekmek istediklerini söyledi.

Türkiye’nin en büyük ticari partnerlerinden birinin Avrupa olmasının yanı sıra Kuzey Amerika’nın da payının ciddi oranda arttığını belirten Polat, “Hem ABD’den daha fazla yatırım çekmek hem de bu yatırımın kalitesini artırmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

ABD’li firmaların özellikle pandemi sonrasında tedarik zincirinin bozulmasıyla beraber Türkiye’yi bir bölgesel üs olarak kullandıklarını aktaran Polat, “Birçok Amerikalı firmaya baktığımızda Türkiye’yi hem ihracatları hem üretimleri hem de diğer ülkeleri yönetmek için yönetim üssü olarak kullandıklarını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şirketlerin özellikle son dönemde AR-GE alanındaki faaliyetlerine atıfta bulunan Polat, Türkiye ekonomisini gelişmiş ekonomiler seviyesine çıkaracak katma değeri yüksek ve know-how içeren yatırımları Türkiye’ye çekmeyi amaçladıklarını dile söyledi.

Polat, ABD’li şirketlerin son dönemde enerji, otomotiv, e-mobilite, kimya, yaşam teknolojileri, tarım ve gıda işleme gibi sektörleri radarına aldığını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi verilerine göre, Türkiye’de 2 binden fazla ABD sermayeli firma ticari faaliyet gösteriyor. Bu firmaların son 20 yılda yaptığı doğrudan yatırım tutarı 14 milyar doları aşmış durumda. (AA)

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.