
23 Mayıs tarihli haftanın son işlem gününde sabah saatlerinde yataya yakın hareket eden Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarının etkisiyle yönünü negatife çevirdi.
Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, Avrupa Birliği (AB ile ilerleme kaydedemediklerini öne sürerek 1 Haziran itibarıyla AB ürünlerine yüzde 50 oranında doğrudan gümrük vergisi uygulanmasını önerdiğini ifade etti.
Bu gelişme, 9505 seviyelerinde hareket eden BIST 100 endeksinin saat 16.15 itibarıyla yüzde 1,3 düşüşle 9351 puana gerilemesine neden oldu.
Yüzde 10 düşüşle taban olan hisseler Oba Makarnacılık (OBAMS), Derlüks Yatırım (DERHL), Birleşim Grup Enerji (BIGEN), Fenerbahçe (FENER), Edip Gayrimenkul Yatırım (EDIP) olarak sıralandı.
Endeksten pozitif ayrışan ve tavan olan hisseler Safkar Soğutma (SAFKR), Sun Tekstil (SUNTK), Burçelik (BURCE), Kuyaş Yatırım (KUYAS) ve Diriteks Diriliş Tekstil (DIRIT) oldu.

kolayca yatırım yapın