Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Trump Kanada’ya uygulanacak yüzde 50 tarifeleri 3 gün erteledi

Trump, Kanada mallarına uygulanması planlanan yüzde 50'lik yeni tarifeleri üç günlüğüne askıya alırken, Carney müzakerelerde önemli ilerleme sağlandığını ancak anlaşma için hâlâ yapılması gerekenler bulunduğunu söyledi.
Trump Kanada’ya uygulanacak yüzde 50 tarifeleri 3 gün erteledi
HABER GİRİŞ

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada ile ABD’nin anlaşmaya vardığını belirterek, yeni tarifelerin yürürlüğe girmesini üç gün erteledi. Ancak Kanada Başbakanı Mark Carney, iki ülke arasında önemli ilerleme kaydedildiğini, fakat görüşmelerin henüz tamamlanmadığını açıkladı.

ABD Ticaret Temsilciliği, üzerinde çalışılan anlaşmanın Amerikan malları için kapsamlı pazar erişimi, ekonomik güvenlik taahhütleri ve dijital ticaret düzenlemelerini içerdiğini bildirdi.

Trump ise Kanada’nın süt ürünleri, alkollü içecekler ve otomobillere yönelik ABD taleplerini ele alma sözü verdiğini belirtti.

Yeni tarifeler yaklaşık 20 milyar dolarlık Kanada ithalatını kapsayacak. Uygulamanın özellikle kereste, şarap ve süt ürünleri gibi sektörlerde iş kayıpları ve şirket kapanmalarına yol açabileceği belirtiliyordu.

Görüşmelerde otomotiv sektörü de önemli bir başlık olarak öne çıkıyor. Tarafların Kanada’dan ithal edilen araçlara uygulanan yüzde 25’lik ABD tarifesinin yüzde 15’e indirilmesini ve araçlardaki ABD menşeli parça oranına bağlı olarak daha fazla indirim yapılmasını değerlendirdiği bildirildi.

Öte yandan Trump, Kanada’nın petrolünü ABD’ye taşıması planlanan ve 2021’de iptal edilen Keystone XL boru hattının yeniden gündeme gelebileceğini söyledi.

Üç günlük erteleme, iki ülkeye anlaşmazlıkları çözmek için ek süre sağlarken, Kanada-ABD ticaret ilişkilerinin geleceği açısından müzakerelerin seyri yakından izlenmeye devam edecek.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın