
Trump’ın ekonomi danışmanı Kevin Hassett, bugün Beyaz Saray’da yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Hassett’ın açıklamasına göre Başkan Donald Trump ve ekibi FED Başkanı Jerome Powell’ı görevden almanın bir seçenek olup olmadığı konusunu inceleyecek.
Hassett’in basınla yaptığı görüşme, Trump’ın FED başkanıyla uzun süredir devam eden anlaşmazlığı körükledikten bir gün sonra geldi.
Trump, Powell’ı faiz oranlarını düşürmeyerek “siyaset yapmakla” suçladı ve Powell’ı “çok hızlı” bir şekilde işinden çıkarma gücüne sahip olduğunu iddia etti.
ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarını 7’nci kez düşürmeye hazırlanırken Powell’ın bu konuda “çok geç kaldığını” belirtirken Fed Başkanı’nı “her zaman çok geç davranmak ve hatalı olmakla” itham etti.